Sevecen Dogo Arjantino yasaklanmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Öncelikle : 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nun 14. Maddesi, hayvanlar ile ilgili yasaklardan oluşur ve L Bendi şu şekildedir; Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.

Buna bağlı olarak Dogo Arjantino’da maalesef ülkemizde yasaklı ırk olarak adlandırılıp üretimi, beslenmesi, hediye edilmesi suç haline gelmiştir. Beslemenin cezası ülkemizde 4000-5000 TL civarındadır ve köpek alıkonularak bir daha gün yüzü görmeyeceği şekilde bir barınak hücresine atılır. Maalesef dememin sebebi ise yasaklanmasının köpeklerin suçu olmaması. Yasaklanmasını geçtim kalan ömrünü küçücük bir hücrede tellerin arkasından diğer köpeklere bakarak yalnız ve sağlıksız olarak geçirmesi de köpeklerin suçu değil. Bilinçsiz kimi sahiplerin köpekleri daha hırçın yapmak adına uyguladıkları yöntemler, karanlık odalarda büyütmek, dayak gibi unsurlar bu köpeklerin psikolojisini bozmakla beraber acilen rehabilite edilmesi gerekirken, vahşileştirdikleri o hayvanları sokağa salarak veya tasmasız gezdirerek pek çok ısırma vb. duruma mahal vermiştir. Yine söylüyorum suç köpeğin değil. Suç köpeği o hale getiren gelişmemiş beyinlerin. Birde köpek dövüşleri mevzusu var o konuya hiç girmeyeceğim.

İnternette hala kimi üreticilerde bu yasak ırkların ilanlarını görmemiz mümkün. Piyasada ki sadistlere aldırmadan göz göre göre satmaya devam ediyorlar. Parayı basan alıp gidebiliyor. Dövüştürüyor mu, sokak kedilerini mi parçalatıyor kimse umursamıyor. Adı yasak! Bu sadistler köpek sahibi olabiliyorken, sevgi yumağı dogoların da pitbulların da adı lekelenmeye devam ediyor. Medyanın desteği ile kamuoyunda canavar ilan edilen bu köpeklerin her birini aile köpeği olarak görmeniz mümkün. Hepsini doğru yaklaşımla eğitmeniz mümkün. Bu köpekler canavar olarak doğmuyorlar ve unutmamak gerekir;

"Kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır!"

Sende imza atarak bu sevimli ve dost canlısı hayvanların beslenmesinin yasaklanması değil, köpeğini vahşi bir şekilde yetiştiren kişilere yüksek para cezaları ve hapis cezaları getirilmesini sağlayabilir ve gerçek hayvanseverlerin doğru bir şekilde bu hayvanları sahiplenmesine fırsat verebilirsin.