Kampanya Kapatıldı

Doğum Kontrol Hapları Tekrar SGK güvencesine alınsın

Bu kampanya 466 destekçiye ulaştı

Doğum kontrol hapları, kadının elinde olan az sayıda doğum kontrol yöntemlerinden biri. Kocasına veya partnerine prezervatif kullandıramayan bir çok kadının belki de korunmak için tek seçeneği. Önceden sağlık ocaklarınca ücretsiz verilen, sgk reçeteleriyle ücretsiz alınabilen bu haplar şu anda güvence dışında ve fiyatı 18 tl civarında- ki bu fiyat ülke şartlarında bir çok kadının bu ilaca ulaşamaması anlamına geliyor.

Doğum kontrol hapları sadece doğum kontrolü için değil, tedavi amaçlı olarak da kullanılıyor. polikistik over hastaları, bu ilacı uzun süreler kullanmak durumundalar. Polikistik over, üreme çağındaki kadınların %3 ü ila %5ini etkileyen, ülkemizde de sık rastlanan bir hastalık.

Doğum kontrol hapları, derhal tekrar sgk güvencesine alınmalıdır, kadınların tedavi veya korunma amaçlı bu ilaca erişimi kolaylaştırılmalıdır.

Saygılarımla

Bugün Burcu imzanı bekliyor!

Burcu KARAEL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Sağlık Bakanlığı, T.C Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Doğum Kontrol Hapları Tekrar SGK güvencesine alınsın». Burcu ve imza atan diğer 465 kişiye katıl.