Kampanya Kapatıldı

polislerin biber gazı kullanımı yasaklansın

Bu kampanya 71 destekçiye ulaştı

Polisin çeşitli eylemlerde,maç sonralarında ve bu gibi olaylarda insanları biber gazı ile ehlileştirmeye çalışmasını yanlış buluyorum.  Biber gazının geçici olmayan etkilere sebep olduğunu biliyor muydunuz?  Biber gazının bir çok hastaya,hamile kadına hatta kontakt lens takan insanlara bile büyük ölçüde zararları var. Ayrıca etrafa dağılan biber gazının, olaya dahil olmayan masum insanları etkilediğini,olay sırasında hayatını kaybedenleri,yaralananları da  çokca gördük. Olayın derinliği,suçuluk oranının yüksek ve ya az oluşu insanlara onların sağlığına zarar vericek şekilde,insanlık dışı bir müdahelenin yapılması hakkını vermez. Polislerin can güvenliğini sağlamaları gerektiği yerde,insanların canlarını tehlikeye atıcak bu tip maddeleri kullanmasını doğru bulmuyorum ve bunun engellenmesini istiyorum. Sizde bir imzanızla insanlık hakkını korumaya yardımcı olun.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Unver bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C İçişleri Bakanlığı: polislerin biber gazı kullanımı yasaklansın». Zeynep ve imza atan diğer 70 kişiye katıl.