Arda Turan Milli Takım'a alınmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Arda Turan, daha önce kendi takım arkadaşına yumruk atmış, rakip takım oyuncularıyla defalarca tatsızlıklar yaşamış, son olarak da Milli Takım uçağındayken 62 yaşındaki 44 yıllık gazeteciye “Senin ananı, avradını, kızlarını, çoluğunu, çocuğunu s….” diyerek boğazını sıkmış, ve "Seni bu uçağa alanın da...." diyerek dolaylı olarak federasyon başkanına küfür etmişti. Olaylar sonrasında ise "Pişman değilim... Kuş gibiyim" diyerek adeta kamuoyuna meydan okumuş ve hiçbir şekilde özür dilememişti. Bilakis, "...herkese çok teşekkür ederim. Ben ülkeme hizmet ettim. Ama kimse bana bir teşekkür bile etmiyor. Bıraktım arkadaşlar. Bıraktım." diyerek teşekkür beklediğini dile getirmişti.

Olayların ardından Arda Turan hiçbir şekilde geri adım atmadığı gibi, dolaylı olarak kendisine küfür ettiği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı onun için "Arda'ya her zaman ihtiyacımız var. Arda bu kararından vazgeçerse, hocamız da Arda ile görüştüğüne göre son söz Arda kaptanımızın kararında." diyerek adeta bu oyuncuya muhtaç bir duruş sergilemiş, bunun üzerine Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu kendisini Milli Takım'a tekrar kazandırabilmek! için İspanya'ya gitmişti. Sonuç olarak Arda Turan Milli Takım'a yeniden alınmıştı.

Bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, milyonlarca gencin hayali olan Milli Takım formasını elinin tersiyle iterek defalarca bırakmak istediğini söyleyen Arda Turan'ın adeta yalvar yakar Milli Takım'a alınmaya çalışılmasını içime sindiremiyorum.

Arda Turan, Fatih Terim... gibi yaptıkları iş karşılığında milyonlarca lira para ve şöhret elde eden ama bununla yetinmeyip bir de egolarını beslemek için fazlaca hürmet bekleyen, Milli Takım asaletine aykırı davranan kişiler, yurttaşların kendi Milli Takımlarını yürekten desteklemesine mani olmaktadır.

Bizler Milli Takımımızda Tugay Kerimoğlu, Ergün Penbe gibi disiplinli, saygılı ve mütevazı oyuncular görmek istiyoruz.

Eğer Arda Turan Milli Takım'a tekrar alınırsa;

- "Milli Takım'a ilk gittiğim günden beri disiplinsizlikler yapmışımdır ve bunları da bazen Hoca tolere etmiştir" diyen bir Arda Turan örneği varken diğer futbolculara disiplinli olmalarını söyleyemezsiniz.

- Ülkemizin benimsediği ahlak kurallarına apaçık aykırı hareket edip hiçbir şekilde mahcubiyet göstermeyen birine öfke duyan milyonlarca vatandaşı Milli Takım'dan uzaklaştırmış olursunuz.

- Başka bir genç oyuncu bir gazetecinin boğazını sıktığında ona ödeteceğiniz bir bedel olamaz!!

Milli Takım'ı daha yürekten desteklememiz için Arda Turan ve onun gibi olan futbolcular Milli Takım'a alınmasın!!

Bugün Peyami Safa imzanı bekliyor!

Peyami Safa Yaprak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Gençlik ve : Arda Turan Milli Takım'a alınmasın». Peyami Safa ve imza atan diğer 157 kişiye katıl.