ÇALINAN HASTA KÖPEKLER BULUNSUN

ŞİKAYETÇİ                           : Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği ( SOHAYKO) 34-210-123

ŞÜPHELİ                               :İmrahor Mahallesi Abdullah gül caddesi no 243 kapı numaralı evin sahipleri                                                 ARNAVUTKÖY İSTANBUL

SUÇ TARİHİ                         :30.01.2017

AÇIKLAMA                          :

30.01.2017 Tarihinde derneğimizin sosyal paylaşım sitesine gelen ihbarda yukarıda açık adresi bulunan noktada 10’a yakın köpeğin parçalanmış olduğu bildirilmiştir.

Bahse konu yere gidildiğinde 3 adet pitbull ırkı köpek 1 adet ccocker ırkı köpek 1 adet french bulldog ırkı köpeğin ölüleri ile karşılaşılmıştır.

Konu Arnavutköy kayamakamlığına intikal ettirilmiştir.Arnavutköy kaymakamı Kasım Fikret DAYIOĞLU’nun talimatı ile köpeklere el konulması için konu Arnavutköy ilçe tarıma iletilmişitir.

Kaymakam Kasım Fikret DAYIOĞLU’nun talimatı ile hareket etmesi gereken polisler bu yerin Çevik kuvvet müdürlüğünde görevli bir polis memuruna ait olmasını öğrenmeleri üzerine eve girilmemesi konusunda orada bulunan hayvanseverlere baskı yapmışlar hayvanların oradan çıkartılmalarını engellemişlerdir.

Bu durum üzerine savcıdan içeri girilmesi için izin almak maksatlı bölgeden uzaklaşan SOHAYKO derneğinin temsilcileri geri geldiklerinde ölümle pençeleşen köpeklerin buradan çalındıklarını tespit etmişlerdir.

Bu görüntüler videoyu izleyenlerde , öğrenen tüm vicdan sahibi insanlarda  olduğu gibi bizim ruhumuzda da derin bir yara açmıştır.Biz bir hayvan sever ve hayvan hakkı savunucusuyuz.

Bu eylemi bu kadar vahşice gerçekleştiren birinin ileride başka canlara ve insanlara da zarar verebileceği yapılan araştırmalarla sabittir. Bu suç işleme eğilimi olarak kabul edilmelidir.

Kaymakamlığın ve ilçe tarım müdürlüğünün sağlık koşulları çok kötü olması sebebi ile el konulmasına karar verilmesine rağme köpekleri bahse konu adresten çalanların tespit edilmesi gerekmektedir.

TALEBİM                             : Bahse konu adreste bulunan adresin sahibinin tespit edilmesi,sağlık durumlarının ileri derece kötü olması tecavüze uğramış olma olasılıklarının araştırılması ile bu durumun ölüme sebebiyet vereceği nedeni ile çalınan köpeklerin bulunması ölen köpekler ve yasaklı ırkların bulundurulması sebebi ile şahıs ve şahıslar ile gayrimenkul sahibine ceza kesilmesini arz talep ederiz.

This petition will be delivered to:
  • T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
  • T.C Başbakanı Binali Yıldırım
  • Orman ve Suişleri Bakanı Veysel EROĞLU
  • Arnavutköy Kaymakamlığı

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) started this petition with a single signature, and now has 1,295 supporters. Start a petition today to change something you care about.