

Biz zeytinlikleri madenlere açan yönetmeliğin iptal olması için çabalamaya devam ederken zeytinliklerin başına yeni bir tehlike daha açıldı: deprem bölgesindeki enkazlardan çıkan ve içinde asbest gibi hem insan sağlığına hem de çevreye zarar veren maddeler olan molozlar!
Hatay Altınözü'nde asbestli molozlar zeytinliklerin olduğu araziye, hiçbir ayrıştırma yapılmadan boşaltılıyor! Hatay’ın Defne ilçesindeki Koçören Mahallesi’nde ise enkaz döküm sahası her geçen gün zeytinliklere doğru yaklaşıyor!
Deprem bölgesinden çıkan molozların zeytinliklere ve tarım alanlarına dökülmemesine, enkaz atıklarının doğru bir şekilde ayrıştırılması ve bertaraf edilmesine yönelik Ekolojik Yaşam Aktivistleri’nin yürüttüğü bir imza kampanyası var. “Zeytinime Dokunma!” diyen kocaman bir aile olarak bu kadim ağaçları farklı tehlikelerden korumak için change.org/afetatikyönetimi adresindeki kampanyayı imzalayıp paylaşalım, ölmez ağaçların molozlara boğulmasına izin vermeyelim!