3 Büyük Âlimin İnfâzına Engel Olun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Allah'ın adıyla.Âlemlerin rabbi olan Allah'a hamd olsun.Salât ve selâm, onun peygamberi, âl'i ve ashâbının üzerine olsun.Daha önce bir çok alimi ve mütefekkiri idam eden Suudi rejimin, Ramazan ayından sonra davetçi kimliği ile bilinen Selman Avde, Avd Karni ve Ali Ömeri adındaki 3 büyük alimi idam etmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Suudi'nin, bu muhtemel infazlarına karşı İLKHA'ya konuşan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ile Şeyh Hatip Yüksel, İslam ümmetinin büyük bir tepki ortaya koyması gerektiğine dikkat çektiler.

Kurulduğu günden beri Suudi rejiminin, İslam alemi içerisinde iş görecek ne kadar alim varsa kendi bölgesinde ise ortadan kaldırdığını belirten Şenlik, kendi bölgesinde olmayan alimleri ise ruhen öldürdüğünü ve etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Sünni alim Selman el-Avde'nin oğlu Abdullah el-Avde, kendilerine, Suudi Arabistan'ın aralarında babasının da yer aldığı tutuklu üç din adamını idam etmeye niyetli olduğu yönünde haberler ulaştığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamada bulunan Abdullah, "Bize, Suudi Arabistan'ın aralarında babamın da yer aldığı tutuklu din adamlarını idam etmeye niyetli olduğu yönünde korkutucu haberler ve sızdırmalar ulaşıyor." ifadesini kullandı.

İbn Kayyim de el-Cevabu’l-vafî adlı aserinde (s.136) şu ifadelere yer vermiştir:

“Batıl / yanlış şeyleri söyleyerek insanlara nasihat eden, konuşan şeytandır. Hakkı söylemekten sakınan ise dilsiz şeytandır.”