Confirmed victory
Supporters

English Français  | Español | Deutsch Nederlands | Pусский | عربي

“Benim adım Liqaa.’ Evimi, ailemi ve tüm yaşamımı geride bırakıp Suriye’den ayrılmak zorunda kaldım. Eşimle birlikte Zaatari mülteci kampında yaşıyorum ve kısa bir süre önce ilk çocuğumuzu dünyaya getirdim. Buradaki çocuklar barış için ağlıyor ama ben kendi çocuğumun da barış için ağlamasını istemiyorum. Fazlasıyla gözyaşı ve kan döktük. Artık bu acılara bir son verilmeli. Bu benim hayalim.”

Suriye için çok acil bir siyasi çözüme ihtiyaç var

Bu konuyu yoğun şekilde tartışan ve askeri bir müdahalede bulunak için hazırlanan hükümetler Suriye’deki durumun çok daha kötü olmasına neden olabilir. Şu ana kadar 100.000’den fazla kişi yaşamını kaybetti ve yaklaşık iki milyon kişi de komşu ülkelere kaçmak zorunda kaldı. Bu sorunun daha da kötüleşmesi siviller için yaşamı tehdit eden çok daha ciddi riskler ortaya çıkmasına neden olabileceği gibi bölgedeki istikrara da çok zarar verebilir. Bu yüzden Başkan Obama, Başkan Putin ve diğer dünya liderlerini diplomasi ve diyalog yoluyla siyasi bir çözüm bulmaya davet ediyoruz.

Dünya liderleri artık savaşı durdurmak için cesur olmalı ve de Başkan Obama ve Başkan Putin’i hemen barış görüşmeleri yapmaya teşvik etmelidir.

Geçmişte olanlar

Siyasetçiler aylar önce Suriye krizi için siyasi bir çözüm bulunmasını sağlayacakları konusunda söz verdiler ama barış zirvesiyle ilgili verdikleri sözler herhangi bir şey yapılmadı ve verilen sözler unutuldu.

Lütfen Başkan Obama ve Başkan Putin'i aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koymaları ve siyasi ağırlıklarını barış görüşmelerini bir gerçeğe ve başarıya dönüştürmeleri için teşvik edin.  Barış görüşmelerini düzenleyen kişiler olarak Obama ve Putin çatışmanın tüm taraflarıyla birlikte çalışarak barış süreci için acil olarak bir zaman çizelgesi belirlemelidir.

Bu çatışma sonucunda  hali hazırda 100.000 kişi yaşamını kaybetti. Liqaa gibi şiddetten kaçan ve insani yardıma ihtiyacı olan kişi sayısı her gün artıyor. Son haftalarda artan şiddet bu soruna acilen siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini ortaya çıkarıyor.

Kısa zamanda gerçek anlamda bir ilerleme olmadığı sürece insanların çektiği acıların sonu gelmeyecek.

1. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Birleşmiş Milletler/Arap Birliği ortak Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi siyasi nüfuzlarını Suriye savaşının  tüm taraflarını bu krizin çözümüne yönelik görüşmeleri yapmak üzere masaya oturtmak için  kullanmalıdır.

2. Görüşmelerden başarılı bir sonuç alınabilmesi için bu kabusun sona ermesini isteyen ve aralarında kadın grupları ve mültecilerin de bulunduğu barışçıl Suriyeliçoğunluğun temsilcilerinin de bu görüşmelere katılımı sağlanmalıdır.

3. Uluslararası topluluk üyeleri  bu görüşmeleri tartışmasızca  desteklemeli ve bu üyeler sürecin başarısını baltalayabilecek  eylem veya beyanlardan kaçınmalıdır.

Bu aradaö dünya liderleri krizden etkilenen tüm insanların acil olarak ihtiyaç duydukları  insani yardıma erişmelerini sağlamak için ellerinden gelen herşeyi yapmalıdır.

Lütfen bu dilekçeyi  hemen imzalayın. Bu dilekçeyi Devlet Başkanı Putin Ve Devlet Başkanı Obama'ya ulaştıracağız ve aynı zamanda bu dilekçenin birer kopyasını da BM/Arap Birliği'nin Suriye Temsilcisine ve G8 liderlerine göndereceğiz ve kendilerinden barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlandırılması için çatışmanın tüm taraflarıyla işbirliği yapmalarını rica edeceğiz.

Letter to
Rusya Devlet Başkanı ve ABD Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Barack Obama
Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Ortak Özel Temsilcisi Bilgi: Lakhdar Brahimi
Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, Japonya ve Kanada Hükümetleri Bilgi: G8 Liderleri
Alıcı: Devlet Başkanı Vladimir Putin
Devlet Başkanı Barack Obama
Bilgi: Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Ortak Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi
Bilgi: G8 Liderleri

Suriye için bir barış konferansı düzenleme kararını verdiğiniz için teşekkür ederiz. Ancak bu görüşmeler için herhangi bir zaman çizelgesi belirlenmediği konusundaki endişemi özellikle belirtmek istiyorum. Suriye halkı bu çatışmaların bitmesi için daha fazla bekleyemezler. 93.000'den fazla kişi öldürüldü , milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve acil yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu çatışma giderek büyüyerek bölgedeki istikrarı tehdit etmeye başladı.

Sürdürülebilir bir barış ortamı sağlanabilmesi için barış sürecinde, Suriye'nin farklı kesimlerinden kadın ve erkekler ve ülkeyi terk etmek zorunda bırakılanlar dahil olmak üzere, sorunun tüm taraflarının eşit şekilde temsil edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda halkın ihtiyaç duyduğu insani yardıma ulaşabilmesi için tüm tarafların ellerinden gelen çabayı göstermesi çok önemlidir.

Barış görüşmelerinin gerçekleştirilmesi ve başarıyla sonuçlanması için elinizden gelen her şeyi yapmanızı rica ediyoruz.