STARBUCKS – izbeidziet atbalstīt vistu ciešanas!

0 have signed. Let’s get to 200,000!

Starbucks zīmols nozīmējot ko vairāk par kafiju. Uzņēmuma vadība apgalvo, ka rūpējas par saviem klientiem un sabiedrības problēmām. Taču Starbucks nerūpējas par miljoniem dējējvistu, kas cieš Starbucks globālajā iegādes ķēdē.

Starbucks nevēlas apturēt savu atbalstu industriālajām fermām, kas tur vistas šauros, netīros būros. Šajos sprostos vistas ir tik saspiestas, ka nespēj darīt neko, kas tām ir dabisks un svarīgs. Nereti viņas gūst ievainojumus, kaulu lūzumus un pazaudē visas spalvas, to ķermeņu daļām iesprūstot sprostu restēs. Dažas vistas, nomocītas vai nespējīgas pakustēties, līdz nāvei samin citi iesprostotie putni.

Uzņēmumi visā pasaulē atsakās no sprostiem. Starptautiskas apņemšanās apturēt vistu turēšanu sprostos veic milzu korporācijas, kā General Mills, Unilever, Nestle, Lidl,  Aldi, Wyndham Worldwide, InterContinental Hotels, Aramark, Sodexo, Mondelez un Compass Group. Pat lēti ātrās ēdināšanas uzņēmumi sper soļus, lai atstātu šo šausmīgo praksi pagātnē. Taču Starbucks nepievienojas globālajai kustībai par labākiem dzīvnieku turēšanas apstākļiem.

Savā misijas paziņojumā Starbucks apgalvo: “Tagad mēs redzam, ka mūsu atbildība un potenciāls darīt labu ir lielāki nekā jebkad. Pasaule atkal gaida jauno standartu no Starbucks. Mēs rādīsim priekšzīmi.” * Tomēr Starbucks dzīvnieku labturības politika atpaliek. Pasaule gaida, kad Starbucks ievēros pašas vienkāršākās dzīvnieku labturības prasības un vadīs restorānu industriju, lai izbeigtu vienu no nežēlīgākajām lopkopības praksēm.

Lūdzu, paraksti šo petīciju, lai mudinātu Starbucks pārtraukt atbalstīt cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

* “Now we see that our responsibility – and our potential for good – is even larger. The world is looking to Starbucks to set the new standard, yet again. We will lead.”

Today: Dzīvnieku brīvība is counting on you

Dzīvnieku brīvība needs your help with “Starbucks: STARBUCKS – izbeidziet atbalstīt vistu ciešanas!”. Join Dzīvnieku brīvība and 155,975 supporters today.