Petition Closed

Spravedlnost pro ukrajinské demonstranty hnutí #Euromajdan

This petition had 78,285 supporters

VERSION FRANCAISE ICI

WERSJA POLSKA DOSTEPNA TUTAJ

VERSIONE ITALIANA QUI

УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ ТУТ

РУССКАЯ ВЕРСИЯ ЗДЕСЬ

MAGYAR NYELVU VALTOZAT ITT

DEUTSCH VERSION HIER

LIETUVIŠKA VERSIJA YRA ČIA

VERSIÓN ESPAÑOLA AQUÍ

ENGLISH VERSION HERE

النسخة العربية هنا

Petice za mezinárodní vyšetřovací komisi na Ukrajině

Ukrajina je již několik měsíců dějištěm klíčových historických událostí – tisíce lidí tam bojují za svobodu a právo moci rozhodovat o budoucnosti své země. Podle náměstí, které v Kyjevě okupují, bylo jejich hnutí pojmenováno

Euromajdan. Avšak to, co se na Ukrajině od konce listopadu a zejména v posledních dnech odehrává, budí hrůzu.

Mrtví, zmrzačení a hluboce traumatizovaní lidé – taková je bilance násilných zásahů bezpečnostních sil.

Euromajdan rozdělí dějiny na „před“ a „po“.

Je důležité, aby takové zločiny nezůstaly nepotrestány, a ukrajinský lid si žádá spravedlnost. Má-li se z Ukrajiny stát demokratická země žijící v míru a schopná řešit budoucí otázky, je nezbytné zřídit mezinárodní vyšetřovací komisi.

Během protestů došlo k mučení, záměrnému mrzačení či bezdůvodnému věznění lidí a všechny tyto praktiky představují závažné porušení lidských práv na evropské půdě.

V takové chvíli je zásadní, aby mezinárodní veřejnost zareagovala a aby byli viníci postaveni před příslušný mezinárodní soud.

Já, Anna Perehinec, 25 let, studentka, Francouzka ukrajinského původu a mluvčí Asociace ukrajinských studentů ve Francii, angažovaná po boku ukrajinského lidu a aktivní od samého počátku občanského hnutí Euromajdan, Vás žádám o podporu své výzvy k vytvoření mezinárodní vyšetřovací komise pro zločiny spáchané na Ukrajině proti jejím obyvatelům.

Na nejvyšších místech zatím oligarchové a především prezident v demisi Viktor Janukovyč uprchli z Kyjeva.

Vyšetřovací komise bude mít za úkol osvětlit všechna spáchaná zvěrstva, aby mohla být zahájena nezbytná soudní stíhání.

V zájmu budoucnosti Ukrajiny musí být dosaženo spravedlnosti.

Ať žije demokracie! Ať žije Ukrajina! Ať žije Evropa!

Podepište petici, dejte ji podepsat a šiřte ji dál!

Today: Anna is counting on you

Anna PEREHINEC needs your help with “Spravedlnost pro ukrajinské demonstranty hnutí #Euromajdan”. Join Anna and 78,284 supporters today.