Kırkpınar Afet Toplanma Alanina Teleferik İstemiyoruz!

0 have signed. Let’s get to 1,000!

SAPANCA BELEDIYESI AFET TOPLANMA BOLGESINDE AGACLARI KESIP TELEFERIK INSA ETMEK ISTIYOR !!! TELEFERIGE DEGIL YERINE KARSIYIZ !!!

Sapanca Belediyesi, Kırkpınar Mahallesi ile Mahmudiye Mahallesinde bulunan İncebel Mesire alanı arasında işlemesi planlanan teleferik projesini hayata geçirmekte kararlı. Yetersiz altyapi calismalari bir yana, bu alan AFET TOPLANMA bolgesi uzerine insa edilmesi planlaniyor!

• Teleferigin yapilacagi alan mahalle ortasinda bolge halkinin faydalandigi icinde cocuk parki ve spor alani olan kocaman bir yesil saha. Alan içinde dikili bir sürü ağaç ve bitkiler var. Proje ile birlikte bu agaclarin kesilmesi planlaniyor. Ustelik bu alan buyuk buyuk dedelerin bizzat resmi belgelerle bolge halkina yesil alan kalmak sartiyla devrettigi ata topraklaridir.
  • Sapanca (Kirkpinar) bu bolgede cift yolu olmayan tek ilce. Fazla arac sayisi sebebiyle hali hazirda ciddi bir trafik problemi mevcut. Yolu genisletme imkani da bulunmuyor. Binlerce ziyaretcinin yukunu bolge kaldirmayacak ve bu proje ciddi sorunlara, kazalara yol acacak. Teleferik kurulumundan sonra yaratacagi gurultu kirliligi ve ziyaretcilerin olusturacagi cevre kirliligi de cabasi.
  • Teleferik bitimine 30 adet tesis insa edilmesi planlaniyor. Ve malesef bu bolge korpecik bir orman... 3000 donumluk projede 60 agac kesilecegini iddia ediyorlar, fakat hali hazirda sadece bitis alani icinde 10 agac isaretlenmis durumda. Yani bariz bir aldatmaca soz konusu!
  • Teleferigin her kademesinde duraklar insa edilecek ve agac katliami devam edecek!
  • Yonetmelige gore teleferik kabini ile bitki ortusu arasindaki mesafe en az 7 m olmaktadir, bu da demektir ki, agac kesme islemi sadece duraklar ile kalmayacak dag da tiraslanacak.
  • Tum bu agac kesme islemleri ve yuksek rakim yagislarin etkisiyle suni bir dere olusturup Kirkpinar'in sular altinda kalmasina sebep olacak. Bolge haklinin can ve mal guvenligi de tehlikede!
  • Yerin 10 metre altina girilip otopark insa edilmek isteniyor, fakat gozden kacirilan nokta SAPANCA GOLU'nun su havzasidir. Inanilmaz muhendislik hatalari yapilmakta!

Elimizde kalan nadide yesil alanlarimizi korumamizda, ve ciddi felaketlerin onune gecmemizde sizlerin verecegi destek bizler icin cok onemli. Cocuklarimiza yesil alanlar birakmanin yarim saatlik bir eglenceden daha onemli olduguna inaniyoruz!

Simdiden destekleriniz icin tesekkur ederiz!