Salvem el Pla de Bages

Salvem el Pla de Bages

1595 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
Salvem el pla de Bages ha iniciado esta petición dirigida a salvemelpladebages@gmail.com
  • Manifest de la Plataforma Salvem el Pla de Bages


El proper 14 de febrer, el govern municipal de Sant Fruitós té la intenció d’aprovar un nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) que podria multiplicar per 2,5 la superfície actual disponible per a polígons industrials al seu municipi passant de les 102 Ha actuals a 253 Ha, quan el 40%, ( 44 Ha = 442.000m2), d’aquest sòl industrial ja existent està actualment desocupat. El document en qüestió sortirà a exposició pública per ser consultat el 31 de gener.

Aquest desmesurat planejament deixaria desprotegit el Pla de Bages i trencaria la interconnexió entre els espais naturals. És per això que demanem un pla que protegeixi definitivament els valors i entorns naturals i patrimonials de la Torre del Santmarti, les Oliveres i Olzinelles, la Vall dels Horts, l’entorn del Riudor, la sèquia i el corredor verd entre el Llobregat i el Cardener, i la connexió entre ells, ja que formen un conjunt d’espais que aïlladament perden el seu sentit.

La pretensió del govern de Sant Fruitós per a que el seu terme sigui el motor econòmic de la Catalunya Central, implicaria que el poble perdés el caràcter de poble i es transformés en ciutat dormitori, així com la pèrdua de la biodiversitat i connectivitat ecològica de la plana bagenca respecte a les valls fluvials del Cardener, el Llobregat i la Gavarresa. En definitiva, la pèrdua del poc que queda del mosaic agroforestal ja prou trossejat del Pla de Bages, resultat d’anteriors decisions sense sentit, transformant el seu entorn en un espai periurbà semblant al de Cornellà o Martorell.

Ens cal un Pla Urbanístic que protegeixi definitivament aquests espais. Una protecció que impedeixi que atenent a la demanda d’una empresa privada o de l’especulació amb el preu del sol, es pugi urbanitzar. En aquest sentit, cal fer èmfasi que en la comarca de Bages , només el 54% del sòl industrial construït fins avui dia, està ocupat.

Les recomanacions del document d’abast de l’estudi mediambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat , es mostra contundent en contra de l’alternativa que s’hauria triat per ser aprovada.

És per aquests motius que s’ha creat la plataforma “Salvem el Pla de Bages”, que estarà al aguait  per a que el nou POUM preservi i millori els valors agroforestals i corredors verds actuals del Pla de Bages comentats.

En el cas que es presenti un planejament que no contempli ni respecti aquests valors, el nostre objectiu és que en el ple del 14 de febrer no quedi aprovat. En cas que ho sigui , es faran les al·legacions oportunes.

(Per més informació salvemelpladebages@gmail.com facebook i instagram

@salvempladebages)


 Video explicatiu de la magnitud del problema:

https://www.facebook.com/salvempladebages/videos/1999147440141243/?t=24

 

 

1595 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales