Sağlıkta şiddet son bulsun artık

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

RİZE’nin Çayeli İlçesi’nde 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 65 yaşındaki Dr, İhsan Yılmaz, kimliğini ibraz etmediği eşine ilaç yazmasını istediği 58 yaşındaki M.K. tarafından saldırıya uğradı. Olayda burnu kırılan, kaşına 5 dikişi atılan ve yüzünde morluklar oluşan doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan saldırgan savcılık tarafından serbest bırakıldı.

"KENDİNİ BİLMEYEN KİŞİLER VAR”

Hekimlik dünyanın en şerefli mesleği.Hep insanların acısını dindirmeye çalıştık. Maalesef kedini bilmeyen bu tür kişiler var. Devlet büyüklerimiz bu konuda ne yapılması gerektiğini ciddi ciddi düşünmesi lazım."

Rize Aile Hekimleri Derneği Başkanı Cüneyt Beyaz’da saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi, “Kişi darp ediyor , hasar veriyor ve buna rağmen serbestçe gezebiliyor. Bu rahatlık böyle potansiyele sahip insanları cesaretlendiriyor. ‘Ben yaparım gezerim’ diyorlar. Devlet bu saldırıların kendisine yapıldığını hissetmesi lazım. Yoksa huzur bozulacak, huzur bozulunca  hizmette bozulacak” uyarılarında bulundu.

Sağlıkta şiddeti engelleyecek daha ciddi yaptırımlar ve çeldirici cezalar olmalı. Saldırgan kesinlikle tutuklu yargılanmalı ki ibret olsun .

Bugün Ferit imzanı bekliyor!

Ferit Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlıkta şiddet son bulsun artık». Ferit ve imza atan diğer 4.198 kişiye katıl.