Kampanya Kapatıldı

İnönü Üniversitesi de yaşamın tüm alanları gibi tüm çeşitliliği ile kimliklere sahip öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumdur. Sokakta, işte, mecliste ve okullarda; vardık, varız ve varlığımızı göstermeye de devam edeceğiz! bizi yok sayamazlar

Bu kampanya 214 destekçiye ulaştı

26 Mart'ta duyurusu yapılan İnönü Üniversitesi’nde PDR Topluluğu tarafından gerçekleştirilmek istenen Kaos GL’nin katılımcısı olduğu Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelim konulu panel İnönü Üniversitesi tarafından “uygun değildir” denilerek iptal edildi. "Uygun" olmama sebebi olarak ise üniversitenin bu konularla anılmasının istenmemesi ve LGBTİ, cinsellik, cinsel kimlik, cinsel yönelim gibi konular üniversite için tehlike arz ettiği söylenildi. Ayrıca üniversite rektörlüğü tarafından Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Evren E. Çakmak’ın "tekin kişiler" olmadıkları panelin reddedilmesinin gerekçesi olarak öne sürüldü.

Panel yapılabilseydi Pembe Hayat ve Kaos GL Derneklerinin AB Delegasyonu'nun desteğiyle düzenlenen Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı projesinin yerel etkinliklerinden biri olacaktı.

İnönü Üniversitesi'nin gösterdiği bu HOMOFOBİK ve TRANSFOBİK tavrı kınıyoruz! Rektörlük "LGBTİ, cinsellik, cinsel kimlik, cinsel yönelim" gibi konularda düzenlenen/düzenlenecek panellerin üniversite için bir "kara bir leke" olmadığının tüm meslek alanlarında verilen eğitimlerde büyük bir rol sahibi olduğunun farkına varmalıdır. Biz biliyoruz ki, İnönü Üniversitesi de yaşamın tüm alanları gibi tüm çeşitliliği ile kimliklere sahip öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumdur.  Sokakta, işte, mecliste ve okullarda; vardık, varız ve varlığımızı göstermeye de devam edeceğiz! Bu sebeple Üniversite rektörlüğünün tavrı bizi yıldıramayacak bilakis homofobi ve transfobiye karşı yürüttüğümüz mücadeleyi kuvvetlendirecektir .

ALIŞIN, HER YERDEYİZ!

Kaos gl , pembe hayat dernegi, malatya gökkuşagı lgbti inisiyatifi

İmzacılar

GAZİANTEP ZeugMADİ LGBTİ

AFYON LGBTİ OLUŞUMU

İSTANBUL LGBTİ DAYANIŞMA DERNEGİ

YEDİ RENK MERSİN LGBTİ DERNEGİ

Sosyal Politikalar Cinsyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD)

Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform

HEVİ LGBTİ

İZMİR LEGEBİT

SİYAH PEMPE ÜÇGEN İZMİR DERNEGİ

Boğaziçi LGBTİ Çalışmaları Kulübü

Morel Eskişehir lgbti

Yeşil gazete

Engelli Hakları ve Engelsiz Gelecek Derneği

özgür genç sağlıkçılar

ses öğrenci konseyi

insan hakları dernegi İstanbul

Bugün malatya lgbti inisiyatifi imzanı bekliyor!

malatya lgbti inisiyatifi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «rektorinonu.edu.tr, burhanettin.donmez@inonu.edu.tr, sksdb@inonu.edu.tr, davut.ozbag@inonu.edu.tr: İnönü Üniversitesi de yaşamın tüm alanları gibi tüm çeşitliliği ile kimliklere sahip öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumdur. Sokakta, işte, mecliste ve ok». malatya lgbti inisiyatifi ve imza atan diğer 213 kişiye katıl.