Przekonajmy grupę MASPEX do rezygnacji ze sprzedaży jaj klatkowych!

0 have signed. Let’s get to 5,000!

Coraz więcej ważnych firm w Polsce podejmuje decyzję o stopniowym wycofaniu się z używania jajek klatkowych. To bardzo słuszne i ważne decyzje. Dzięki takim ruchom ze strony dużych, odpowiedzialnych firm, kury mają szansę na lepsze życie.

Maspex to jedna z największych w Europie Środkowo-Wschodniej firm spożywczych.  Należą do niej tak znane marki jak Kubuś, Tymbark, Lubella, Malma, Tiger Energy Drink, Capri, Łowicz, Krakus, Włocławek, Fruktus, Plusssz, Cremona, Ekland, Puchatek, DecoMorreno, DrWitt.

Maspex jest już liderem sprzedaży produktów w Europie Środkowo-Wschodniej. Teraz czas na to, żeby pokazać, że może być też liderem w dobrostanie zwierząt.

Obecnie, kolejne firmy w Polsce i na świecie wprowadzają polityki chroniące kury przed olbrzymim cierpieniem spędzania całego życia w klatkach. Maspex nadal pozostaje obojętny, zarówno na los zwierząt, jak i opinię większości konsumentów w Polsce (ponad 80% z nich uważa chów klatkowy za niehumanitarny).

Maspex pod wpływam nacisków konsumentów zadeklarował wycofanie jaj z chowu klatkowego pod jedną ze swoich marek. Tym samym firma pozostawia sobie możliwość korzystania z jaj "trójek" w przyszłości w pozostałych produktach

Podpisz list do władz Maspex, aby pomóc przekonać je do zmiany polityki.

Today: Karolina is counting on you

Karolina Centkowska needs your help with “Przekonajmy grupę MASPEX do rezygnacji ze sprzedaży jaj klatkowych! @kpawinski”. Join Karolina and 3,680 supporters today.