İstanbul, Gebze, İzmit, Sakarya, Hendek, Düzce, Bolu, Gerede, Ankara Hattına YHT istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

İstanbul, Gebze, İzmit, Sakarya, Hendek, Düzce, Bolu, Gerede, Kızılcahamam, Ankara hattına Yüksek Hızlı Tren yapılmasını istiyoruz. Bu hat, İstanbul Havaalanı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük Kalkınma Projesidir. Türkiye'de 400 km mesafede 30 milyon insanımızın yaşadığı başka bir bölge yoktur. 15 dakika ara ile hareket eden bu tren sayesinde, günde 125 bin yolcu, yılda 45 milyon yolcu karşılıklı olarak taşınacaktır ve yılda 1 Milyar $ kazanç elde edilecektir. Ankara- İstanbul arası ulaşım 2 saat olacağı için, ulaşımda çok ciddi zaman kazanılacaktır. Bu proje ayrıca, İstanbul'un trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır. Deprem tehlikesi olan İstanbul, Bolu iline kadar yatay olarak yayılacaktır. Ülkemizin petrol ithalatında, trafik kazalarında ve hava kirliliğinde azalma olacaktır. Proje kapsamında 6 İl, 4 İlçe birbirleri ile çok hızlı bir şekilde ulaşım imkanına sahip olacaktır. Milli gelirimizin yarısı (400 Milyar $) bu güzergahtaki illerde üretilmektedir. Bu projenin Yatırım maliyeti olan 5 Milyar $, 10 yılda geri döneceğinden dolayı Yap, İşlet, Devret modeline uygundur. Japon Bilim İnsanları ile Japonya'daki Tokyo-Osoka arası Shinkansen YHT Sistemi incelenmiştir. Bu güzergah Japon Bilim İnsanları Prof. Dr. Shigeru KAKUMOTO ve Prof. Dr. Koji YOSHIKAWA ve Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan ŞAMANDAR'ın 3 yıllık çalışması sonucu gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma Bakanlığının Projemizden bilgisi olması ve incelemesi bizleri mutlu etmektedir. İlgili konu hakkında daha detaylı bilgilere aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İletişim: ayhansamandar@duzce.edu.tr

Düzce Üniversitesinde yapılmış olan Yüksek Hızlı Tren Çalıştayı 2018