0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ben EVS programı ile Moldova'ya gelmiş ve burdaki bir köpek barınağında gönüllü olarak çalışan bir öğrenciyim. Barınakta çalışırken burası devletin barınağı ve burada sahipsiz, hasta veya engelli köpeklere yardım ediliyor sanıyordum. Ancak sonradan burada çalışan Moldova'lı gönüllüler tarafından korkunç gerçeği öğrendim. Moldova hükümeti "halk rahatsız oluyor " gerekçesiyle sokakta bulduğu köpekleri canice öldürüyor. Sağlıklı sokak köpeklerini gece arabalarla toplayarak bir " imha " merkezine getiriyorlar ve burada asit havuzlarına atarak ya da asit pahalı olduğu gerekçesiyle kafalarına sopalarla vurarak acılı bir ölüme terk ediyorlar.

Buradaki ikinci bir gerekçe ise köpeklerin kontrolsüz üremelerine engel olmak. Peki ya neden sterilizasyon ( kısırlaştırma ) gerçekleştirilmiyor? Çünkü Moldova'da bir köpeğin sterilizasyonu 400 lei, yani 20 dolar. Ve devlet bunu karşılamak istemiyor.

Çalıştığım barınakta birçok insan gönüllü olarak çalışmakta ve köpeklere yardımcı olmakta. Çalışan veterinerler çok cüzi bir miktara strerilizasyon işlemini gerçekleştirmekte. Bu tarz küçük ihtiyaçlar ve köpek bakımı içinse ayda bir gönüllü insanlardan para veya ihtiyaç olan malzemeler toplanıyor. Ne yazık ki bu tarz barınaklardan Moldova'da sadece dört/beş tane bulunuyor ve bu köpeklerin imha edilmemesi için gerekenin çok altında.

Olanların durdurulması için yetkililerin yapılanlara son verip insancıl bir çözüm bulmasını talep ediyorum.

I am a student that have come to Moldova by applying to EVS program and working at a dog shelter voluntarily. When I first started to working at the dog shelter I was thinking that our shelter is linked with the state and we’re just sheltering sick, disabled and homeless dogs. However later I’ve found out the ugly truth from other volunteers. Moldova government is killing homeless dogs violently because “they’re disturbing the people”. Healthy dogs are gathered at midnight and they’re taken to the extermination centers and then there, they’re thrown into acid pools or because acid is expensive they're bludgeoned.

There’s another reason why they’re doing it and that is to restrain the unregulated reproduction. So, why does just government neutralize dogs? Because a neutralization of a dog is costs 400 lei, meaning its 20 dolars and government doesn’t want to afford this.

In the shelter that I work many people are working as volunteers and helping dogs. Working veterinarians are doing the neutralization with a little money. In our shelter for other needs and dog care we are collecting money or the tools we need from other people. Unfortunately there’s only 4 or 5 shelter like this exists in Moldova and its way low for the dogs to be saved from extermination.

To stop what is happening I request Moldavian authorities to find a humane solution to this issue.

Bugün Sena imzanı bekliyor!

Sena Sungur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Primăriei Chișinău: Moldovo'da Köpekler Katlediliyor! / Dogs are Getting Brutally Murdered In Moldova!». Sena ve imza atan diğer 1.206 kişiye katıl.