Petition Closed

Gazdu na HRT!

This petition had 3,806 supporters

Inicijativa udruga i sindikata “Gazdu na HRT!” od Programskog vijeća i v. d. glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije zatražit će prikazivanje dokumentarnog filma “Gazda” na HRT-u. Pozivamo vas da svojim potpisom podržite naš zahtjev!

Zahtjev za uvrštavanje filma “Gazda” u program Hrvatske radiotelevizije

Poštovani,

obraćamo vam se sa zahtjevom za što skorije uvrštavanje dokumentarnog filma “Gazda” redatelja Darija Juričana u program javne televizije.

Dokumentarni film “Gazda” kvalitetno i zanimljivo istražuje društvene i političke procese tranzicije i privatizacije te poslovanje najveće hrvatske korporacije. Budući da ti procesi i danas snažno utječu na živote i sudbine građanki i građana Hrvatske, ovaj film predstavlja iznimno važan dokument čije je prikazivanje nedvojbeno u javnom interesu.

Iako su vodeći filmski distributeri i vlasnici najvećeg broja kinodvorana u Hrvatskoj odbili prikazati film, u programima nezavisnih kina dosad ga je pogledalo već više od 10 000 gledatelja, što je dokaz iznimnog interesa građana. Stoga smatramo kako je obaveza javne televizije prikazati film u terminu koji će omogućiti da bude vidljiv najširoj javnosti u Republici Hrvatskoj, sukladno pravilima HRT-a.

Polazeći od pretpostavke da je u obavljanju svoje djelatnosti Hrvatska radiotelevizija neovisna o svakom političkom utjecaju i komercijalnom interesu, kako je istaknuto u čl. 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, i uvažavajući programska načela HRT-a koja nalažu trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informiranje javnosti o činjenicama, događajima i pojavama u zemlji i inozemstvu od javnog interesa (čl. 7. Zakona o HRT-u), očekujemo pozitivno rješavanje ovog zahtjeva.

S poštovanjem,

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju / BRID

GONG

Pravo na grad

Savez udruga Klubtura

Zelena akcija

Hrvatska udruga radničkih sindikata / HURS

Nezavisni cestarski sindikat

Sindikat Nova solidarnost

Sindikat Preporod

TEHNOS - Strukovni sindikat radnika u HEP-u

Today: Gazdu is counting on you

Gazdu na HRT needs your help with “Potpišite peticiju: Gazdu na HRT!”. Join Gazdu and 3,805 supporters today.