Petition Closed
Petitioning Politia Capitalei and 3 others

Cerem arestarea lui Puya pentru instigare publica la ucidere

Codul Penal - Art. 324
Instigarea publica si apologia infractiunilor

Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savârsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savârsirea careia s-a instigat.

Daca fapta prevazuta în alin. 1 este savârsita de un functionar public care îndeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori de catre o persoana dintre cele prevazute în art. 160, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savârsirea careia s-a instigat.

Daca instigarea publica a avut ca urmare savârsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.

Purtarea în public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, în scopurile aratate în alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza laudarea în public a celor care au savârsit infractiuni sau a infractiunilor savârsite de acestia.

This petition was delivered to:
  • Politia Capitalei
  • Politia Romana
  • Judiciar Politia Romania
  • Prevenirea Criminalitatii

Un Om started this petition with a single signature, and now has 6,951 supporters. Start a petition today to change something you care about.
Today: Un is counting on you

Un Om needs your help with “Politia Capitalei: Cerem arestarea lui Puya pentru instigare publica la ucidere”. Join Un and 6,950 supporters today.