Stoppa nazisterna i Almedalen!

Victory

Stoppa nazisterna i Almedalen!

This petition made change with 20,900 supporters!
RFSL Ungdom started this petition to Polisen and

Inför Almedalen 2018 fick nazister rätt till torgmöte en timme om dagen under tre dagar. I sista stund beviljades ytterligare ett tillstånd; till sammankomst hela dagarna utanför den lokal som RFSL och RFSL Ungdom använder sedan många år tillbaka.

Polisen beviljar nazister rätt att, med polisbeskydd, hota och hata oss på öppen gata. Deras mötesfrihet säkerställs på bekostnad av vår.

Vi använder nu alla demokratiska verktyg vi har för att markera mot en aktör som vill montera ner demokratin. Det är vansinne att vi ska behöva lägga lägger våra resurser på det. Men vi har inget val. Vi måste stå upp för mänskliga rättigheter och vår rätt att leva våra liv.

Vi kräver att polisen använder det lagliga stöd som redan finns för att neka nazister demonstrationstillstånd.

Skriv under för att visa ditt stöd för allas rätt att vara trygga på sina demokratiska mötesplatser! RFSL och RFSL Ungdom kommer att fortsätta driva frågan långt efter att Almedalsveckan är över. Vi hör av oss.

Genom att skriva under godkänner du att RFSL och RFSL Ungdom kontaktar dig med mer information om vårt arbete och hur du kan bidra till arbetet för allas lika rätt.

 

Victory

This petition made change with 20,900 supporters!

Share this petition