0 a signé. Allez jusqu'à 500 !

Contribuie la protejarea utilizatorilor de internet şi păstrează libertatea internetului nostru

Legislaţia actuală în domeniul internetului favorizează marii giganţi din domeniul tehnologiei, nu utilizatorii ca tine. Te rugăm să aloci 30 de secunde pentru a contribui la protejarea internetului nostru şi a culturii noastre – şi păstrează internetul nostru liber.

Peste 40.000 de mii de oameni au semnat deja.

Peste doar câteva zile, Parlamentul European va vota în privinţa unei oportunităţi unice de a proteja utilizatorii internetului ca tine şi ca muzicienii şi artiştii pe care îi iubim, de dominaţia marilor giganţi din domeniul tehnologiei.

Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem bucuria de a distribui şi crea muzică, artă şi alte tipuri de conţinut online.

Giganţii globali din domeniul tehnologiei, precum Facebook şi YouTube, sunt criticaţi pentru că nu plătesc în mod echitabil taxe şi nu crează locuri de muncă în Europa. Industriile noastre culturale locale – muzica, filmul, arta, cărţile – însumează 12 milioane de locuri de muncă în sectorul cultural şi creativ european. Suntem oameni, nu roboţi.

Avem ocazia de a acţiona acum pentru a apăra viitorii muzicieni şi artişti, asigurându-ne că pot avea un trai decent de pe urma muncii lor. Haideţi, în cele din urmă, să ne împotrivim giganţilor globali din domeniul tehnologiei.

Mai multe informaţii despre vot:

·       Pe 12 septembrie, Parlamentul European va vota Directiva Drepturilor de Autor. Prin semnarea acestei petiţii, le ceri Europarlamentarilor aleşi ai României, să voteze pentru o Europă care îşi susţine cetăţenii, le promovează interesele şi reglează inechităţile pieţei digitale – odată pentru totdeauna.

·       Votul are scopul de a aduce reglementările din domeniul drepturilor de autor la realitatea secolului 21, pentru a garanta că muzicienii, artiştii şi toţi ceilalţi care crează muzică şi alt tip de conţinut de care ne bucurăm şi pe care îl distribuim prin platforme precum Facebook şi YouTube sunt remuneraţi în mod corect, atunci când operele lor sunt folosite. La ora actuală, marii giganţi din domeniul tehnologiei sunt cei care obţin marea parte a profiturilor.

Sute de membri ai Parlamentului European susţin deja această protecţie, aşa cum fac şi milioane de artişti şi muzicienii – şi fanii lor – din întreaga Europă.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România compte sur vous aujourd'hui

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România a besoin de votre aide pour sa pétition “Parlement Européen : Contribuie la protejarea utilizatorilor si pastreaza libertatea Internetului nostru”. Rejoignez Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România et 236 signataires.