Önlisans KPSS Her Yıl Yapılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Önlisans KPSS Her Yıl Yapılsın!

Lisans düzeyinde yapılan KPSS her sene yapılırken, önlisans düzeyindeki KPSS iki senede bir yapılmaktadır. Bu da önlisans KPSS'ye girecek olan adayların mezun oldukları seneye sınav denk gelmemesi halinde 1 yıl, mezun oldukları seneye denk gelmesi halinde alttan dersleri olanlar veya başvuru tarihleri içerisinde bir şekilde diplomasını alamayanlar için 2 yıl, bununla birlikte adayların başvuru yapmak istediği kurumlara başvuru, kurum içi sınav ve atanma sürelerini de göz önünde bulundurunca 3 yıl gibi bir süreye tekamül etmektedir. Bu durum ciddi mağduriyetlere sebep olmaktadır. Zira mezun olduğu dönemden bir yıl sonra ki önlisans KPSS’ye girecek olan adayların girdikleri ilk sınavda istedikleri puana ulaşamama durumunda da bir sonra ki sınav için yine adayların kurumlara başvuru, kurum içi sınav ve atanma sürelerini de yine göz önünde bulundurursak 4 yıl gibi bir zaman boşa gitmiş oluyor. Vaziyet bu iken Üniversitelerin önlisans programlarının bir avantajı olmamakla birlikte büyük bir dezavantaj doğurmaktadır. Önlisans öğrencilerinin eğitim süresini de baz alırsak bu süre içerisinde biraz dişini sıkan öğrenci iki ayrı lisans programından mezun olabilecek kadar mantık dışı bir durum, bir sistemdir.

Günümüzde çoğu meslek gruplarının da artık önlisans mezunlarına kadro ayırmasıyla beraber tertemiz hayaller ile çıkılan bu yolda önlisans öğrencilerinin hayalleri peşinden gidiyor olmalarının bedeli bu kadar ağır olmamalıdır.

İmza kampanyamı bu hususta başlatmış olup, ilgili mercilerin bu mağduriyetlere bir çözüm bulmasına vesile olması temennim ile saygılarımla görüşlerinize sunuyorum...

• İmzaladığınız bu kampanyayı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak kampanyamıza destek verebilirsiniz. Yukarıda bahsi geçen konudan muzdarip olan arkadaşlarımıza da böylelikle ulaşmış oluruz. Unutmayın, ne kadar az sürede hedef kitleye ulaşabilirsek bu sorun yetkililere o kadar çabuk intikal edecektir.

Bugün Engin imzanı bekliyor!

Engin Koçak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «osym@osym.gov.tr : Önlisans KPSS Her Yıl Yapılsın!». Engin ve imza atan diğer 65 kişiye katıl.