0 have signed. Let’s get to 1,500!

Kami, Pergerakkan Pemantau Sukarelawan Penampang (PANTAU Penampang) merayu agar rakyat Sabah untuk sama-sama membantu merealisasikan pembentangan laporan RCI mengenai kehadiran ratusan ribu PTI/IMM13, 400,000 pemegang Projek IC dan 50,000 'Stateless Children' yang berada di negeri kita yang tercinta ini.

Kehadiran mereka yang amat ramai ini telah mengubah lanskap ekonomi dan sosial negeri Sabah dimana rakyat tulin Sabah terpaksa bersaing dengan mereka bukan hanya dari segi pekerjaan tetapi juga turut sama menikmati subsidi dan pelbagai insentif serta bantuan Kerajaan yang sepatutnya disalurkan kepada rakyat Sabah yang amat memerlukannya.

Petisyen untuk Kerajaan Persekutuan untuk membentangkan Laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja ini di Parlimen ini kami selepas mengambil kira pandangan yang dibuat oleh Ahli Parlimen Penampang, Darell Leiking yang telah membuat gesaan tersebut pada 10 September 2017 serta komentar yang dibuat oleh Timbalan Ketua Penerangan PBS, Herbert Lagadan pada 3 Oktober 2017 yang juga telah menyarankan agar laporan serta penyelesaiaan isu PTI ini dibentangkan di Parlimen.

Kami juga mengambil kira janji yang telah dibuat oleh Perdana Menteri, Najib Razak untuk membentangkan laporan RCI tersebut di Parlimen tapi sehingga kini masih belum ditunaikan.

Oleh yang demikian, kami, PANTAU Penampang merayu agar rakyat Sabah beramai-ramai menyokong petition ini agar Ahli-ahli Parlimen dari Sabah yang telah dipertanggungjawabkan untuk menjaga kebajikan negeri ini boleh membahaskan Laporan RCI tersebut serta rekomendasi penyelesaiannya tanpa sebarang tekanan politik dari mana-mana pihak.

Sekian dan terima kasih.

PANTAU Penampang

Today: Pantau is counting on you

Pantau Penampang needs your help with “Najib Razak: Bentangkan Laporan RCI mengenai PTI di Sabah dan penyelesaiannya di Parlimen Malaysia”. Join Pantau and 1,162 supporters today.