Doğrulanmış başarı

Osman Hamdi Bey Konağı Turgut halkı ve çevresi için hizmete açılsın

Bu kampanya 189 destekçi ile değişim yarattı!

Yapılan restorasyon çalışmalarından sonra kültür turizminin hizmetine sunulan Yatağan’ın Turgut mahallesindeki Türk Müzeciliğinin kurucusu Osman Hamdi Bey Evi, Müzesi ve Parkına kilit vuruldu. Büyükşehir Yasasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesinin kapatılmasına yöre halkı tepki gösterdi.
Muğla’nın kültür ve turizm beldesi olan ve Büyükşehir Yasasının ardından Mahalleye dönüştürülen Turgut’ta geçmiş yıllarda Muğla Valiliği’ne bağlı MELSA kurumu tarafından işletilen Osman Hamdi Bey Parkı ve ziyarete açık olan müzesi Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine rağmen müzenin kapısına kilit vurulması ve parkın zarar ettiği gerekçesiyle hizmete kapatılmasına Turgut halkı tepki gösterdi.
Belde halkının geçmiş yıllarda Turgut Belediyesi tarafından işletilen bu parkın özellikle yaz gecelerinde çevre köylerden, Yatağan’dan hatta Muğla’dan aileleriyle gelip otantik bir ortamda oturarak vakit geçirdiği parkın bakımının yapılarak tekrar açılması isteniyor.

Bugün BİNNAZ imzanı bekliyor!

BİNNAZ TÜRKER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «muğla büyükşehir beldiyesi: Osman Hamdi Bey Konağı Turgut halkı ve çevresi için hizmete açılsın». BİNNAZ ve imza atan diğer 188 kişiye katıl.