Förbjud NMR (Nordiska Motståndsrörelsen)

Förbjud NMR (Nordiska Motståndsrörelsen)

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Ahmad alsrahin started this petition to Morgan Johansson

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) är en våldsbejakande nazistisk organisation som enligt Säpo är Sveriges farligaste nazistgrupp. De bildades 1997 av aktivister från nätverket Vitt Ariskt Motstånd (VAM).

Deras mål är att störta de nordiska demokratierna och ersätta dem med en enad ”nationalsocialistisk ledarstat” under NMR:s politiska kontroll och ideologiska styrning. NMR hävdar att den ”vita rasen” håller på att gå under p.g.a. invandringen till Sverige.  De vill inrätta ett statligt institut för att ”med moderna genetiska profileringar rasbedöma samtliga människor…”. Ett uttalat mål är att deportera de som inte är ”etniska nordeuropéer eller av närbesläktade folkslag” från de nordiska länderna.  Därför rekryterar, tränar och indoktrinerar de aktivister, som genom opinionsbildning och våld ska bana vägen för revolution. 

Detta är en organisation som är våldsam, öppet rasistisk och hotar och kränker hbtq-personers rättigheter. Idag tillåter polisen NMR att demonstrera och sprida sitt hat då NMR hävdar att de rör sig inom ”yttrande- och föreningsfrihetens gränser”, utan att ta hänsyn till att det är hets mot folkgrupp.

NMR har förbjudits av både tings- och hovrätten i Finland. Enligt finska polisen, som har drivit ärendet, finns förutsättningar att förbjuda NMR eftersom de ”väsentligt strider mot lag och god sed” genom att ”sprida hatretorik om invandrare, sexuella minoriteter, muslimer och judar, ifrågasätta förintelsen och glorifiera fascister”. 

Vi vill NMR ska förbjudas för att upprätthålla mänskliga rättigheter och svenska värderingar.

Källa: SVT nyheter, EXPO 

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!