Onlarında Duyguları Var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İzmir - Foça'da bulunan Tanya Köpek Çiftliği'nde hayvanlara doğru dürüst davranılmamakta. İlk önce başımdan geçen olayı anlatma gereği duyuyorum.

9 ay önce bir yavru sahiplendim, 6-7 haftalık diyerek (kuru mama yiyebilecek durumda) dediği hâlde veterinere götürdüğüm köpeğim 2 haftalık çıktı. Cinsi küçük olduğu için pek soru sormamıştım, ama aşıları/iğneleri için veterinere gittiğimde öğrendim. Anne sütünden kesilmiş, çorba içiriliyormuş -kadın kendi ağzıyla söyledi-. Ölme noktasındaydı, mamayı ıslatıp ağzına koyuyorduk. Çenesini kullanamıyordu, kaşıkla dilinin üstüne mamayı koyup yedirebildik.. Çok zordu. Emin olun ailecek daha çok acı çektik minik Miya'mızdan..

Gel gelelim asıl mevzuya. Yurtiçi/yurtdışına köpek satarken köpek taşıma çantası yerine kasa -evet, bildiğimiz meyve kasaları!- ile kargoluyordu. Hayvanları Koruma Derneği bunu anlayıp kargolara el koydu; mahkemeye verildi. Ve Tanya Köpek Çiftliği kazandı, acı ama gerçek. "Kim oluyorsunuz da kargoya el koyuyorsunuz?" denildi.

Bu konuya dikkat geçmek için bu kampanyayı başlattım. Umarım içinizdeki insaniyet duygusu biraz kabarmıştır, canlarımıza yazık. Saygılarla..

Bugün Miray imzanı bekliyor!

Miray Ayyıldız bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Miray ayyıldız: Onlarında Duyguları Var!». Miray ve imza atan diğer 421 kişiye katıl.