Petition Closed

Pasajele rutiere Piata Charles de Gaulle/blvd. Aviatorilor si Piata Presei Libere/blvd. Kiseleff vor avea un efect devastator asupra celor mai reprezentative artere ale Bucurestiului si asupra orasului in general.

Letter to
Ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional Domnul Kelemen Hunor.
Va solicitam prin prezenta petitie sa aprobati clasarea ca monumente istorice a Bulevardelor Aviatorilor si Kiseleff si, totodata, sa nu aprobati constructia pasajelor rutiere in aceste zone.

Proiectele propuse de Primaria Municipiului Bucuresti vor transforma aceste frumoase bulevarde de promenada al Bucurestiului in artere de penetratie de mare viteza. Se vor modifica, astfel, elementele definitorii ce le confera valoarea arhitectural-urbanistica unica: vegetatia abundenta si separarea circulatiei majore de cea minora si de cea pietonala.
Pasajele rutiere Piata Charles de Gaulle/Blvd. Aviatorilor si Piata Presei Libere/Blvd. Kiseleff vor distruge identitatea istorica a unor zone emblematice ale Capitalei si vor contribui la cresterea poluarii aerului. PMB incalca astfel principiile de dezvoltare durabila consfintite prin Carta de la Leipzig pentru Orase Europene Durabile, semnata si de România in calitate de stat membru UE.
Ambele bulevarde sunt zone protejate cu valoare arhitectural-urbanistica, grad maxim de protectie. Va rugam opriti aceasta devastare.

Cu stima,