Kampanya Kapatıldı

Milletvekili adayları, mal varlıklarını ve seçim kampanyası bütçelerini ‘açık’lasınlar!

Bu kampanya 987 destekçiye ulaştı

Türkiye'de 1990 yılından bu yana, siyasetçilerin de aralarında bulunduğu çeşitli yetkililerin mal bildiriminde bulunmasını düzenleyen bir kanun var: 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu. Ancak bu ‘açık’lamalar milletin meclisine yapılırken, kamuoyuna yapılmıyor.

Milletvekili adaylarının seçim kampanyası bütçelerini ‘açık’lamaları için ise herhangi bir kanun dahi bulunmuyor. Oysa dünyanın 108 ülkesinde seçim kampanyalarının detayları, denetimi ve kamuoyuna açıklanması kanunlar ile düzenleniyor.

Haksız zenginleşmelerle birlikte yolsuzlukları önlemek, Türkiye’ye ‘açık’ siyaset anlayışını getirmek için;  Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin öncülüğünde, birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan ‘Açık’ Koalisyon olarak milletvekili adaylarına ‘açık’ çağrımızdır:

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde; kendilerinin ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıkları ile seçim kampanyası bütçelerini kamuoyuna ‘açık’lasınlar.

‘Açık’lasınlar; çünkü Türkiye’nin bu kabarık yolsuzluk tarihine değil, gelecek güzel günlere ihtiyacı var.

‘Açık’lasınlar; çünkü Türkiye’nin adının karanlık işlere karışmasına değil, ‘açık’lığa kavuşmasına ihtiyacımız var.

‘Açık’lasınlar; çünkü bizim uzağımızda değil, yanımızda duran milletvekillerine ihtiyacımız var.

‘Açık’lasınlar; çünkü bizim, hesabı da alnı gibi ‘açık’ vekillere ve ‘açık’ siyasete ihtiyacımız var.

Destek vermek için şimdi imzalayın, çünkü bu ülkenin size ihtiyacı var.

Detaylı bilgi için:

aciksecin.com

seffaflik.org

aciksiyaset.org

Bugün Şeffaflık Derneği imzanı bekliyor!

Şeffaflık Derneği Transparency International Turkey bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milletvekili adayları ve siyasi partiler: Bir ‘açık’lama bekliyoruz!». Şeffaflık Derneği ve imza atan diğer 986 kişiye katıl.