Petition updateMesleki Kalite, Adaletli Gelir Dağılımı ve Kamusal Fayda İçin ZorunlulukturBağımsız Delegeler Meslekte Değişimin Adı Oluyor, Hesaplar Bozuluyor. Teşekkürler
Serdar YILMAZYenimahalle, Türkiye
May 4, 2019

Avukatlara Vergi İndirimi Mali Müşavirlere Poşet sistemine gelinen bu noktada değişimin başlamasından ve ezberlerin bozulmasından başka alternatifimiz görünmüyor. Bağımız Delegeler sesimiz olabilir.

12 Mayıs 2019 Tarihinde Ankara SMMMO seçimleri gerçekleşecek. Meslekteki hak kayıplarına karşı çıkışın günü Ankara’dan başlayacak gibi görünüyor.

Ankara SMMMO Seçimlerinde Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu için birçok grup ve bağımsız adaylar katılmakta.  

Fakat herkesi şaşırtan ve hiç beklenmedik bir şekilde  TURMOB delegelikleri için  “Bağımsız Delege” adaylıkları da ortaya çıkıyor.

TURMOB delegelikleri her seçimde   seçim öncesi grupların elimize sıkıştırdığı isimleri dahil okunmayan 170 aşkın ismin yazıldığı kağıdın sandığa atılması şeklinde oluşuyordu. 

Oluşan bu delege sistemi TURMOB nezdinde meslektaşı temsil edemiyor, temsil edemediği gibi her genel kurulda  kamu kurumların yüklediği angaryalar yetmezmiş gibi  meslek üst birliğimizde yeni angaryaları getiriyorlardı. Mesleği temsil edebilen delege meslektaşlarımızın ise sayısı çok az kalıyordu.

Bağımsız TURMOB delegeli bu oyunu bozmaya hazırlanıyor.
Oda seçimlerinde grupların “Seni Delege Listesine” yazalım şiarı bozuluyor. Meslekte  delegelik kavramı önemli. Mesleği sahiplenen meslektaşların bizleri TURMOB nezdinde temsil etmesi, Bu temsil yetkisini tamamen meslektaştan alarak yapması meslekte çağ atlamanın başlangıcı olabileceği gibi hazır delege listesine oy ver ezberinin bozulmasına da neden olabilir.

Bir meslektaşın Bağımsız TURMOB Delegesi seçilmesi için ortalama 30-40 arası oya ihtiyacı var. Bu seçim meslekte farkındalığın yaratıldığı gün olsun.

Mesleğimiz ve geleceğimiz için “Bağımsız Delegelik” adaylığını açıklayan tüm meslektaşlarımıza  mesleğimiz ve smmmgundem ekibi olarak teşekkürleri borç biliriz.

Bağımsız Delege adayı olan arkadaşlarımızın bildirilerini bize gönderdiğinde web sayfamızda ve 30’u geçkin Whatsapp Gruplarımızda yayınlayacağız.

Mesleğimizi ve geleceğimizi kurtarmak için tüm meslektaşlarımızı 12 Mayısta ezberleri bozmaya davet ediyoruz

Serdar YILMAZ- Ankara SMMMO Bağımsız Yönetim Kurulu Adayı

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X