Kampanya Kapatıldı

SINAV SİSTEMİNDE 6 VE 7.SINIF MÜFREDATINDAN SORULAR ÇIKMASIN ...

Bu kampanya 1.290 destekçiye ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı :

6-7-8 konularının dahil edilmesine itiraz için 3 gün süre var 147 aranarak 5 kasım itibariyle geriye dönük uygulama yapılamaz gerekçesi ile itiraz ediyoruz. Çoğunluk olursak etkili olabiliriz

Aşagıda ki metni de BIMER den gonderelim belki olumlu bir sonuç alabiliriz.

"Liseye Giriş Sistemi geç de olsa açıklandı. Yeni sistem önemli hatalar içermektedir ve büyük sorunlar yaratacaktır.

1. Bu yıl sınava girecek olan çocuklarımız bugüne kadar sadece 8. sınıf müfredatına yönelik çalışmıştır. Şimdi 6 ve 7. sınıftan da sorumlu tutulacakları açıklanmıştır. Bu bir çok dava açılmasına neden olacaktır. Kalan kısa sürede çocuklarımızın 6 ve 7. sınıf konularına yeniden çalışması mümkün değildir. En azından bu yıl sadece 8. sınıftan soru sorulmalıdır.Kaldı ki geçen üç yıl içinde müfredatlarda değişiklikler olmuş, kitaplar değişmiştir. Çocuklarımız hangisine göre çalışacaktır?

2. Hangi liseler için sınav yapılacağının Mayıs ayında duyuracağı açıklanmıştır. Diyelim ki çocuğumun gitmek istediği lise, sınavla öğrenci alacak okullar içinde değilse niye boşuna sınava çalışsın. Liste bir an önce açıklanmalıdır ki bir an önce ailelere ve çocuklarımız sınava girip girmeyeceğine karar verebilsin.

3. Sınavsız sisteme geçiş, sistemi kökten etkileyecek ve eğitim seviyesini daha da geri götürecektir. Sınıf geçme sistemi zaten olmayan mevcut durumda, bir de sınavı kaldırdığınızda çocuklarımızı ders çalışmak için nasıl motive edip ikna edeceğiz. Öğretmenler bizlerden de zor durumda kalacaktır. Yeni durumda sınava sadece % 20 civarında öğrencinin gireceği söylenmektedir. Bu durumda sınava çalışmayan ders çalışma zorunluluğu hissetmeyen % 80 lik bir grup ile ders çalışmak isteyen % 20 lik grup nasıl aynı sınıfta ders yapacak, öğretmenlerimiz kime göre ders anlatacaktır?

Yukarıda bahsetmiş olduğum nedenlerle açıklamış olduğunuz yeni sistemin ivedi gözden geçirilmesini, öncelikle bu yıl sınava girecek öğrencilerimizin sadece 8. sınıf konularından sınava tabi tutulmasını, sınavla öğrenci alacak okul listesinin en kısa sürede açıklanmasını arz ederim.

Saygılarımla

Bugün Alper imzanı bekliyor!

Alper Ispir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MEB: SINAV SİSTEMİNDE 6 VE 7.SINIF MÜFREDATINDAN SORULAR ÇIKMASIN ...». Alper ve imza atan diğer 1.289 kişiye katıl.