ULUPARK'IMA DOKUNMA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi`nin gündemine alıp görüşerek oybirliğiyle kabul ettiği söylenen Ulupark Katlı Mekanik Otopark Projesi, büyükşehir belediyesinin iddialarına göre, Ulupark`ta zaten mevcut olan otopark alanının yerine yapılacak, büyüklüğü 14 metreyi geçmeyecek, parkın ve şehrin dokusuyla uyumlu bir yapıyı içermektedir.

Parklarıyla, yeşil alanlarıyla göz dolduran bu kentin sakinleri olan bizler ise, bu proje için şehrin tam göbeğindeki tarihi,simgesel bir parkın seçilmiş olmasını yadırgıyor ve sorguluyoruz.

Ulupark,Manisa`nın eski sakinlerinin bildiği üzere, bir zamanlar Ulu Mezarlık olarak adlandırılan bir kabristandı.Zamanla kent yerleşim alanının içinde kalan mezarlık alanı,1934`te yıkıldı ve bir bölümü parka dönüştürüldü. Ulu Mezarlık`tan geriye kalan son açık ,yeşil alan da otopark zorunluluğu gerekçesiyle yapılaşacak.

Kent araç trafiğinin yıldan yıla yoğunlaşarak sorun haline geldiği, dolayısıyla yeni otopark alanlarına da ihtiyaç olduğu bir gerçektir.Aklı başında kent sakinleri olarak bunu yadsımıyoruz.Ancak bu soruna olabildiğince çevreci çözümler bulma yoluna gidilmelidir.
Otopark alanı olarak tarihsel bir parktan,oksijen kaynağı bir yeşil alandan daha iyi seçenekler bulunabileceğinden eminiz.

Son dönemde sıkça yaşadığımız, yabana atılmayacak yer sarsıntılarıyla depremselliğinin yüksek olduğunu bize anımsatan, “kentsel dönüşüm” söyleminin dilden düşürülmediği bir kentte,olası büyük bir deprem anında sığınma, toplanma alanı olarak kullanacağımız açık alanların, parkların sayıca artarak genişletilmeleri gerekirken, elde olanların hangi gerekçeyle olursa olsun daratılmaya çalışılması etik ve mantık dışıdır.

Parklar, yeşil alanlar kentlerin akciğerleridir. Şehrin boğuculuğu içinde, insanıyla, hayvanıyla sakinlerinin nefes alabileceği, dinlenip enerji toplayacağı oksijen depolarıdır.En çok da bu yüzden, oksijen canavarı otomobillere park yeri olamazlar, olmamalıdırlar.

Yaşadığı kente gönülden bağlı,aklı başında, çevreye duyarlı kent sakinleri olarak,bu projeye kesinlikle karşı olduğumuzu belirtiyor, büyükşehir belediyesini bu vahim yanlıştan dönmesi konusunda uyarıyoruz.

Bugün Semiha imzanı bekliyor!

Semiha Hasgör bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı: ULUPARK'IMA DOKUNMA». Semiha ve imza atan diğer 1.049 kişiye katıl.