AUTO MORATORIUM AND KWSP ACC 1

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Azli Ali started this petition to Malaysian government and

Ini adalah suara rakyat Malaysia yang rata rata dalam kesusahan akibat pendemik covid19 dan perebutan kuasa antara semua parti politik di Malaysia.

Kami amat terkesan tak mengira kaum serta kedudukam mahupon peniaga kecil,besar, pekerja swasta dan kerajaan.

Ketahuilah bahawa kami ketika ini amat sukar mencari rezeki serta duit tambahan bagi menyara keluarga.

Pkpb di kebanyakkan kawasan terutama di jantung ekonomi negara iaitu lembah klang telah memberi kesan dan impak pada semua pihak yang kini sukar untuk ;

- Membayar ansuran bank
 - Sukar meneruskan kehidupan

Dengan ini kami memohon kerajaan serta semua pihak terlibat meneruskan semula MORATORIUM SECARA AUTO selama 6bulan  dan PENGELUARAN KWSP AKAUN 1 kepada semua rakyat Malaysia dan bukan secara pilihan yang mana akan memberi ruang pada pihak pihak tertentu untuk menolak permohonan ini kelak.

Sekali lagi , kami RAKYAT MALAYSIA yang sentiasa bersabar telah menyuarakan kesusahan kami dalam petisyen ini , mahukan kerajaan bertindak dalam kadar segera memandangkan ramai yang sudah terkesan teruk akibat sekatan perjalanan serta tindakkan kerajaan dalam menangani virus yang kami lihat tiada penyudahnya.

Kami rakyat Malaysia.
 SEKIAN

0 have signed. Let’s get to 7,500!