Kampanya Kapatıldı

Malatya'da pembe trambüs istemiyoruz.

Bu kampanya 1.672 destekçiye ulaştı

Malatya'da ulaşım sorununa getirilmek istenen"çözüm",kadın-erkek ayrımını derinleştiren başlı başına bir problemdir.Pembe trambüs sosyal hayatın ihtiyacına göre şekillenen bir araç değil,topluma dayatılan kutuplaştırıcı,muhafazakar politikalardan ve kadını ötekileştiren,toplumdan soyutlayan uygulamalardan biridir.

Özü itibari ile Malatya'da bir ulaşım sorunu olduğu gerçektir.Bu sorun,cinsiyet ayrımını körükleyen bir arayışa girmek yerine,ihtiyaca yönelik araç sayısını arttırmakla sorunsuz bir şekilde çözülebilir.

Bu ilkel proje erkek egemen bir zihniyetin ürünü olup geri kalmış ülkelere has bir uygulamadır.Hayata geçirildiği ülkelerde ve yerellerde hiçbir zaman çözüm olmamıştır.

Yaşananlar göstermiştir ki bu projeler uygulandığı ille sınırlı kalmayıp ülke genelinde emsal teşkil etmektedir.Buna karşı verilecek mücadele sadece Malatya özelinde değil bütün ülke genelinde büyük bir önem taşımaktadır.Başlı başına sorun olan pembe trambüsün çözüm olarak dayatılmasına hayır.Bu ayrımcı dayatmayı kabul etmiyoruz;başlamadan bitmelidir!

Bugün Elvan imzanı bekliyor!

Elvan Cihan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Malatya : Malatya'da pembe trambüs istemiyoruz.». Elvan ve imza atan diğer 1.671 kişiye katıl.