
Sesiniz duyuldu. Seferler geri döndü. Teşekkür ederiz.
Bu kampanyayı 31 Mart 2026'da, Mavi Marmara'nın 2026 Bahar Tarifesi ile Kınalıada ve Burgazada'nın gece 23:00 ve sabah 06:30 seferlerini kaldırmasının ardından başlatmıştık. Son seferi kaçıran bir adalı, Bostancı iskelesinde 4 saat 15 dakika bekliyordu.
Nisan 2026'da Mavi Marmara tarifeyi revize etti. Geri dönen ve eklenen seferler:
23:00 Bostancı → Kınalıada gece seferi (her gün) geri döndü
06:30 Kınalıada → Bostancı sabah seferi (hafta içi) geri döndü
06:15 Burgazada → Bostancı sabah seferi (hafta içi) geri döndü
22:05 Bostancı → Kınalıada hafta sonu gece seferi eklendi
Gün içine 6 yeni ara sefer eklendi: 13:15, 15:45, 16:45 (Kınalıada yönü) ve 14:10, 16:40, 20:35 (Bostancı yönü)
Toplam 9 sefer.
Bu sonuç tek bir dilekçenin değil, yüzlerce imzanın, yüzlerce paylaşımın, röportaj veren adalıların ve "bu böyle olmaz" diyen herkesin birlikteliğinin sonucudur.
Adalıların sesini duydukları ve tarifeyi revize ettikleri için Mavi Marmara'ya teşekkür ederiz. Bu doğru bir adımdı.
Bu kampanyayı bugün kazanımla kapatıyoruz. Ama Öteki Adalar kapanmıyor.
Bu süreçte bir şey daha kazandık: birbirimizi. Kınalıada ve Burgazada'nın sakinleri, esnafı, gençleri, adaya gönül vermiş herkes tek bir ses oldu.
Öteki Adalar artık bir kampanya değil, bir dayanışma ağı.
Çok yakında Öteki Adalar'ı etkileyen bir başka sorun için harekete geçiyoruz.
Takipte kalın.
İmzanız için teşekkürler. Birlikteyiz.
otekiadalar.com · @otekiadalar