Bantahan kenaikan Elektrik 2019 mengikut kiraan TNB terlalu Mahal.

0 have signed. Let’s get to 150,000!

Kami rakyat Malaysia memohon kerajaan Malaysia mengkaji balik meter digital dan kiraan yang di gunakan oleh TNB bagi caj pengguna elektrik kerana mengalami kenaikan mendadak .Kami  juga dapati ada unsur penipuan apabila berlaku kelewatan bill yang di hantar oleh TNB mengakibatkan kami terpaksa membayar lebih mengikut kiraan prorata TNB dan cukai yang di kenakan agak tinggi bagi setiap bill membebankan rakyat, pemotongan elektrik pulak agak cepat apabila berlaku bill tertunggak.Pengiraan blok TNB agak mahal perlu di ubah mengikut kemampuan rakyat.Kami mahu pihak kerajaan menyiasat segala aduan rakyat segera ,bagi mengurangkan beban elektrik yang di tanggung rakyat.Siasatan perlu telus dan mengambil kira aduan rakyat.

Rakyat Malaysia masih belum berpuashati jika tidak ada campur tangan dari pihak kerajaan mengenai peningkatan bil bulanan yang meningkat secara mendadak bagi semua pengguna tnb seluruh Malaysia.