Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ

Kahramanmaraş Sivricehüyük köyünde düşünülen kampın iptali için imza kampanyası

Kahramanmaraş  Sivrice Höyük Mahallesi’ne yapılması planlanan  Suriyelilere yönelik konteynır mülteci kampının yapılmaması için halkımız direnmektedir kampın getireceği negatif sonuçlar ve kamp içerisinde bulunan radikal gruplar bölgede yaşayan halka kültürel ve mezepsel, olarak tehdit edeceği geçmişte yaşanan acı örneklerle belirgindir.sivrivehüyük köyüne yapılacak mülteci kampıyla ilgili Maraş yaşam platformu adına açıklama yapan mahmut deliter bölge halkının çekincelerini şu şekilde dile getirmiştir "1978’de Maraş’ta yaşanan katliamın korkusunu dahi üzerinden atamamış Alevilerin yoğunlukta yaşadığı bölgenin tam da ortasına yapılacak olan bu kamp, Alevileri ve bölgede yaşayan Sünni mezhepteki insanları da rahatsız etmektedir.Öncelikle bilinmesini isteriz ki, bu karşı çıkışımız yapılacak konteynır mülteci kampına yerleştirilecek insanların neden buraya yerleştiriliyor gibi kaba ve gayri insani değildir. Aksine, diyoruz ki buraya getirilecek insanların işgalci emperyalistlerin çıkardığı ve tamamen kapitalist siyasetlerine hizmet eden savaşın mağdurlarıdır. Yurtlarında yaşanan savaştan kaçan mazlum Suriye halklarına ’niye geliyorsunuz?’ demiyoruz. Bölgede yaşayan bizler Alevisi, Sünnisi olarak yetkililere sesleniyoruz. Yapılması düşünülen konteynır mülteci kampının yerinin bizde oluşturduğu korku ve tedirginliği sonucu yer konusunun tekrar düşünülmesini talep ediyoruz "bütün  duyarlı halkımızı bölge halkıyla dayanışmaya bir imzayla destek vermeye çağırıyoruz

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ

MARAŞ YAŞAM PLATFORMU bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 9.134 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün MARAŞ YAŞAM PLATFORMU imzanı bekliyor!

MARAŞ YAŞAM PLATFORMU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kahramanmaraş Sivricehüyük köyünde düşünülen kampın iptali için imza kampanyası». MARAŞ YAŞAM PLATFORMU ve imza atan diğer 9.133 kişiye katıl.