Erdoğan Tözge’nin hayali Altay heykeli projesi hayata geçirilsin

0 have signed. Let’s get to 1,500!

İzmir'in ve Altay Spor Kulubu’nun sembol isimlerinden Erdoğan Tözge 89 yaşında aramızdan ayrıldı. Siyah beyazlı kulüpte uzun yıllar yöneticilik yapan,1970'li yıllarda başkanlığı üstlenen ve son olarak uzun yıllar Yüksek Divan Kurulu'nda başkan olan Tözge, yakın çevresi tarafından "Ekselans" lakabıyla anılırdı. Izmir Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı, İzmir Valiliği Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği, Ege Bölgesi Mimarlar Odası Başkanlığı ve 40'a yakın sosyal dernekte ön planda görev alıp başkanlığı yürüten Tözge, Mustafa Denizli'yi futbolcu olarak Altay ve Türk futboluna kazandıran isim olarak bilinir.

Hayatının her kulvarında Izmir’e olan sevgisini ve bağlılığını göstermekten cekinmeyen Tözge, şehrin 1950-60 döneminin modern mimarlık arayışlarında imzası olmasının yanında yaşamı boyunca Izmir’e sayısız konut, site, fabrika, banka binası, üniversite kampüs binaları ve spor kompleksleri kazandirdi.

Erdoğan Tözge’nin son üç yıldır izin almak icin her kapıyı çaldığı ve sürekli bürokrasiye takılmasından ötürü yakin çevresine yakındığı bir heykel projesi vardi. Gazi ilkokulunun yer aldıgı Dominik Caddesi’nin başına koyulacak, Altay’in 100.yilini anma amacıyla hazırlanan heykelin 2014 yılında tamamlanması bekleniyordu ancak bürokrasi buna izin vermedi.

Erdoğan Tözge’ye göre; kentin ve cumhuriyetin simge takımı Altay’ı temsil edecek bu heykel sadece çok sevdiği Altay kulübümüzü onurlandırmakla kalmayacak, İzmir’in de tarihine ve değerlerine sahip çıkan kent imajını, son derece pekiştirecekti.

Bu nedenle bize dusen, kendisinin baslattığı bu calışmanın hem Altay hem de İzmir için söz verildiği gibi ivedilikle, kent büyüklerimiz ve camiamızın ortak girişimiyle hayata geçirilmesini sağlamaktir.

Izmir Büyükşehir Belediyesi’ni, Erdoğan Tözge’nin bu hayalini olumsuzlestirmesini ve gerekli prosedürel sorunlari çözmesi için göreve davet ediyorum.

Kendisinin de dedigi gibi: "Büyükler ölmez".

Today: ogan is counting on you

ogan Caylayik needs your help with “izmir : Erdoğan Tözge’nin hayali Altay heykeli projesi hayata geçirilsin”. Join ogan and 1,085 supporters today.