Petition Closed

İtalyan Konsolosluğu: İtalyan Lisesi'nin özelleştirilmesini durdurun #italyanlisesisatilamaz

125 yıllık ortak bir kültürel ve tarihsel mirasına sahip olan İtalyan Lisesi, senelerden beri Türkiye'ye çok değerli aydınlar kazandırmaktadır. İtalyan Lisesi, yabancı okullar arasında tamamen M.E.B.'e bağlı olmayan tek okuldur ve tamamen İtalyan Devleti'ne aittir. Bu okuldan mezun olan öğrenciler hem Türk diploması hem de hem Avrupa'da hem de Amerika'da geçerli olan İtalyan diplomasına sahip olurlar. Okulun özelleştirilmesi halinde bu avantjların hepsi kaybolacak.

Bir son sınıf öğrencisi olarak, seneye okulumu ziyarete geldiğimde beni tanıyan kimsenin olmama durumu beni üzüyor. İtalyan Lisesi'nden mezun olan her insan hayata hazır bir şekilde başlar. Bu okulun öğrencilerine katkıları yadsınamaz. İtalyan Lisesi sadece bir lise değil, aynı zamanda karakterlerimizi en güzel şekilde şekillendiren bir ev, sıcak bir aile. İtalyan Lisesi öğrencisinin evine karşı sevgisi ve onu kurtarma arzusu sosyal medyadan tut okulun her köşesinde etkin, ve biz okulumuzu bırakmamakta kararlıyız.

Eski bir reklamda: "Evdeki huzur, zenginlik budur." denmiştir. Biz de tekrar evimize huzur ve güven getirme sorumluluğumuzu üstümüzde hissediyoruz ve desteğinizi bekliyoruz.

#italyanlisesisatılamaz

This petition was delivered to:
  • İtalyan Konsolosluğu-İstanbul
  • İtalyan Konsolosluğu

Nazlı Selin Özkan started this petition with a single signature, and now has 2,765 supporters. Start a petition today to change something you care about.