Petition Closed
Petitioning İtalyan Konsolosluğu-İstanbul and 1 other

İtalyan Konsolosluğu: İtalyan Lisesi'nin özelleştirilmesini durdurun #italyanlisesisatilamaz

125 yıllık ortak bir kültürel ve tarihsel mirasına sahip olan İtalyan Lisesi, senelerden beri Türkiye'ye çok değerli aydınlar kazandırmaktadır. İtalyan Lisesi, yabancı okullar arasında tamamen M.E.B.'e bağlı olmayan tek okuldur ve tamamen İtalyan Devleti'ne aittir. Bu okuldan mezun olan öğrenciler hem Türk diploması hem de hem Avrupa'da hem de Amerika'da geçerli olan İtalyan diplomasına sahip olurlar. Okulun özelleştirilmesi halinde bu avantjların hepsi kaybolacak.

Bir son sınıf öğrencisi olarak, seneye okulumu ziyarete geldiğimde beni tanıyan kimsenin olmama durumu beni üzüyor. İtalyan Lisesi'nden mezun olan her insan hayata hazır bir şekilde başlar. Bu okulun öğrencilerine katkıları yadsınamaz. İtalyan Lisesi sadece bir lise değil, aynı zamanda karakterlerimizi en güzel şekilde şekillendiren bir ev, sıcak bir aile. İtalyan Lisesi öğrencisinin evine karşı sevgisi ve onu kurtarma arzusu sosyal medyadan tut okulun her köşesinde etkin, ve biz okulumuzu bırakmamakta kararlıyız.

Eski bir reklamda: "Evdeki huzur, zenginlik budur." denmiştir. Biz de tekrar evimize huzur ve güven getirme sorumluluğumuzu üstümüzde hissediyoruz ve desteğinizi bekliyoruz.

#italyanlisesisatılamaz

Letter to
İtalyan Konsolosluğu-İstanbul
İtalyan Konsolosluğu
Karaköy'deki İtalyan Lisesi'nin özelleştirilmesinin durdurulması

İtalyan Lisesi 125 yıllık tarihe sahip, yüzlerce insanın evi olan bir eğitim kurumudur. Okul, özelleştirilmesi durumunda tüm değerlerini kaybedecektir. İtalyan Lisesi Avrupa kültürünü Türkiye'ye taşıyan ve bu iki zengin kültür arasında bir köprü oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda gençlere başka değerlerle birlikte, demokrasiyi ve özgürlüğü öğretir. Lisemizden aldığımız değerlerimiz doğrultusunda, öğrencinin sesinin de dinlenilmesini arz ediyoruz.

Lütfen bu çağrımıza kulak verin. İtalyan Lisesi satılamaz.