Araç gürültüsüne son ver

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde gittikçe artan bir gürültü var, bunun başlıca sebeplerinden birisi araç gürültüsü. Malesef ki gereksiz yere korna çalan insan sayısı çok fazla, bu rahatsız edici sesin desibeli 120'dir, biz insanlar için 80 desbelden yüksek herhangi bir ses zararlıdır. Bu hem kulaklara zarar vermektedir hem de psikolojik olarak kalıcı hasarlar bırakmaktadır, stres de yine çeşitli sağlık problemlerine sebep olmaktadır. Dünyanın birçok yerinde korna çalmak yasaktır, cezaya tabi tutulur peki neden bizlerin sağlığı hiç düşünülmüyor? Bazıları var ki gecenin bir köründe korna çalıyor, uyuyan, hasta, yaşlı, çocuk hiç farketmiyor. Bar, cade işletmelerinde bile azami ses sınırı varken neden aynı şey arabalar için geçerli değil? Benim talebim bu konuda kamu spotları oluşturulması, caydırıcı cezalar gelmesi ve gerekli denetimler yapılmasıdır. Başkalarının zevkleri veya düşüncesizliği yüzünden kimse sağlığından olmamalıdır. Saygılarımla

Bugün unal imzanı bekliyor!

unal tasşkın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «istanbulbolgetrfdnt@egm.gov.tr: Araç gürültüsüne son ver». unal ve imza atan diğer 254 kişiye katıl.