AUZEF Sınav Sorularını Yayınlasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Kitlesel olarak düzenlenen her sınavdan sonra, en başta ÖSYM olmak üzere, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi vb. kurumlar, tüm soruları cevapları ile birlikte yayınlarken, İstanbul Üniversitesi yayınlamamak konusunda imtina göstermektedir. Günümüz Türkiye'sinde her alanda şeffaflaşma örnekleri sergilenirken, AUZEF ise sınav sorularına devlet sırrı edasında yaklaşmakta ısrar etmektedir. Her sınavda hatalı soru sorulması artık alışılagelmiş bir durumken ve bazı hatalı sorular tepki gösterilmesi üzerine incelemeye alınırken, üniversitenin söz konusu bu yanlış politikası akıllara ne yazık ki yanlışlarının ortaya çıkmasından çekindiği fikrini getirmektedir.

Her sınav çıkışı soruları ve cevapları hatırlamak için deyim yerindeyse çalıştığımız ders kadar çaba sarf etmekteyiz. Zor bela bir şekilde hatırlayarak çözüm masasına bildirdiğimiz hatalı sorular hali hazırda kayıtlarda mevcut ama hatırlayamadığımız soruların akıbetinin ne olacağını doğal olarak merak etmekteyiz. Arada kaynayarak emeklerimizin heba edileceği düşüncesi yüzünden büyük bir endişe içerisinde beklemekteyiz.

İstanbul Üniversitesi'nin binlerce AUZEF öğrencisinin bu çağrısına kulak vererek söz konusu mağduriyetini bir an önce gidermesini, diğer kurumların açıkça yaptığı ve elbet olması gerektiği şekilde tüm soruları sınavdan 1 gün sonra yayınlamasını talep etmekteyiz. Bu üniversiteyi tercih eden binlerce öğrencisinin bilgi edinme hakkını hiçe saymayarak en başta kendi kurumsal kimliğine ve şeffaf eğitim anlayışına yakışır şekilde davranmasını en içten şekilde dilemekteyiz.

Bugün Buğra Kubilay imzanı bekliyor!

Buğra Kubilay Köksal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: AUZEF Sınav Sorularını Yayınlasın!». Buğra Kubilay ve imza atan diğer 1.716 kişiye katıl.