Age of Ultron'da Tony Stark'ı yeniden Günyol Bakoğlu seslendirsin.

Kampanya Kapatıldı

Age of Ultron'da Tony Stark'ı yeniden Günyol Bakoğlu seslendirsin.

Bu kampanya 1.676 destekçiye ulaştı

Değerli İmaj Stüdyoları, Marvel Türkiye ve UIP Türkiye  yetkilileri,

Iron Man(2008)'den beri Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı Tony Stark karakterini hep Günyol Bakoğlunun sesi ile gördük ve çok sevdik.

Iron Man, Iron Man 2, Avengers ve Iron Man 3 filmlerinde Stark'ı hep Günyol Bakoğlunun ağzından duyduk fakat Age of Ultron'da dört filmdir Stark'ı seslendiren Günyol Bakoğlu yerine Tolga Tibet'i duyduk. Tolga Tibet çok değerli bir sanatçımızdır sesi ile çoğumuza hep Mark Wahlberg'ü hatırlatır fakat Tony Stark için uyumsuz olmuş.

Ses ve tip uyumluluğu açısından da biraz genç kalıyor Tolga Tibetin sesi. Günyol Bakoğlu ise hem ses, hem tonlama, hemde karakteri yaşama açısından Stark karakterine daha uygun, dört filmden beri Stark karakterini canlandırması da karakteri yaşaması ve hissettirmesi açısından bir artı.

Bizler dört filmden beri Stark'ı hep Günyol Bakoğlunun ağzından duyduk ve alıştık şimdi Tolga Tibet'in seslendirmesi ile hepimiz allak bullak olduk, şaşırdık ve sinirlendik. Özellikle bunun sebebi basit bir ücret meselesi olunca iyice kızdık.

Sizlerden ricamız bize dört filmden beri harika bir Stark performansı veren ve bize Stark'ı sevdiren, RDJ deyince sesinin beyinlerimizde canlandığı Günyol Bakoğlu ile Avengers: Age of Ultron filminde de anlaşmaya varmanız.

Saygılarımla.

-------------------

———————————————————————————————————-

Merhabalar,

Çoğumuzun yakından takip ettiği üzere “Avengers: Age of Ultron” filminin orijinal ve dublajlı fragmanları geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden yayınlandı. Ve tek kelime ile harika fragmanlardı fakat dublajlı fragmanda bir fark vardı, önemli ve çok kısa bir fark.

Bu sefer Stark’ı, milyoner, zampara, dahi, Demir Adam’ı dört filmir seslendiren Günyol Bakoğlu seslendirmemişti. Onun yerine daha çok Mark Wahlberg ile hatırladığımız Tolga Tibet seslendirdi. Elbette Tolga Tibet’te çok iyi seslendirmişti fakat burada ki asıl nokta Günyol Bakoğlu’nun seslendirmemesi idi.

Bakoğlu Iron Man, Iron Man 2, Avengers ve Iron Man 3 filmlerinde Stark karakterine hayat verdi hatta sadece seslendirmekle kalmadı Stark’ı yaşadı, yaşattı, yaşattırdı hepimizin aklına Stark denince Bakoğlunun sesi gelirdi.

Bazen fragmanlarda farklı seslendirmenler seslendirebilir bu yüzden Bakoğluna Twitter aracılığı ile filmde Stark’ı seslendirip seslendirmediğini sordum o da seslendirmediğini onayladı ve sebebini belirtti.

Türkçe dublajlı izleyin ya da izlemeyin bu tamamı ile tercih meselesi zaten bu olay ”Ben dublajlı izlemiyorum bana ne ya” olayı değil burada Bakoğlu ve daha birçok seslendirmenin hakkı yeniyor. Ayrıca seri bir filmin içinde ki kilit bir aktörün kilit bir seslendirmenini değiştiriyorlar ve bu basit bir sorun yüzünden oluyor.

Türkiye’de çoğu insan Stark’ı Bakoğlu ile sevdi, çünkü sesi o kadar iyi oturmuştu ki o kadar iyi uymuş o kadar iyi ‘yaşamış’tı ki bana, bize bunun bir seslendirme olduğunu unutturmuştu. Şimdi ise Marvel Türkiye basit bir sorun dolayısı ile Bakoğlu ile çalışmıyor.

Ayrıca bu kampanya sadece ”Üff Stark’ı Günyol Bakoğlu seslendirmiyor izlemeyeceğim” türünden bir kampanya da değil bu seyircinin dublaj sanatçılarının arkasında olduğunu gösteren bir kampanya ne yazık ki dublajda ilk beşte olmamıza rağmen seslendirme sanatçılarına verilen önem çok çok düşük. Yani biz sadece bir karakter için değil birçok karakter ve sanatçı için bunu yapıyoruz, sadece Bakoğlu değil birçok sanatçıya düşük ücret veriyorlar ve kazancın kaymağını yiyorlar.
İster dublaj izleyicisi ister altyazı izleyicisi olun bu basit bir seslendirme mevzusu değil bu sanatçıya ‘verilmeyen’ önem için bir kampanya, bir dizi/filmden başrol oyuncusunu değiştirirseniz aynı tadı vermediği gibi bir seslendirmeni de uzun soluklu bir film serisinden çıkarırsanız aynı tadı vermez.

Ben, biz, bizler bu yüzden böyle bir kampanya başlattık.
Buraya kadar okuyan herkese, yazıyı yayınlayan Kahramanlar Sinemada’ya ve stüdyonun adını bulma, kampanyaya destek verme konusunda bana yardımcı olan Seslendirme Kadroları ekibine çok teşekkür ederim.
Desteğini esirgemeyeceğinizi umuyorum.
İyi günler.

Bugün Alperen imzanı bekliyor!

Alperen Çatak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İmaj Stüdyoları: Age of Ultron'da Tony Stark'ı yeniden Günyol Bakoğlu seslendirsin.». Alperen ve imza atan diğer 1.675 kişiye katıl.