Kampanya Kapatıldı

Gelin fayton çeken atların yaşam şartlarını birlikte düzeltelim...

Bu kampanya 1.002 destekçiye ulaştı

Ülkemin çilekeş atları...

Akşam üzeri eve geldiğimde en az benim kadar siz vicdanlı insanların da içini acıtacağından emin olduğum  bir fotograf karesi ile karşılaştım.Antalya'da sokakta yerde bir canlı boylu boyunca uzanmış, hareketsiz bir şekilde yatıyor.Haberin içeriğinde ölmüş olduğundan bahsediliyor.Yıllardır bu canlının sırtından ekmek yiyen sahibi ise vefasızca onu orada bırakıp gidebilmiş.Biz ne zaman bu hale geldik !

Peki ya adalar...Yaklasık 40 dakikalık bir turun 90 lira olduğunu, haftasonları faytoncuların önündeki kuyruğun hiç bir zaman azalmadığını ve kazanilan parayi göz önünde bulunduracak olursak, eski cağlardan beri insanların dostu olan, uygarlıkların gelişmesinde büyük rol oynamış bu asil canlıya verilen değer reva mıdır?

Maalesef içinde bulunulan coğrafya sadece insanların değil hayvanların da yaşam kalıtesini etkiliyor. Avrupa sokaklarında fayton çeken atların görünümleri, yaşam kaliteleri ile biz doğu toplumlarındakiler arasında neden uçurum var ?

Umduğumuz şey bu fayton meselesinin tamamen ortadan kaldırılması ve atların özgür kalması fakat bu durumda da bir takım sorunlar baş gösterebilir.Çünkü insanoğlu artık çok acımasız...Yeşil alanda rahatça otlayıp bir ağacın gölgesinde özgürce dinlenebileceklerine olan inancım maalesef oldukca az...

Yaklaşık 5500 yıldır insanlarla dost biçimde yaşayan, doğası gereği yük taşımacılığı ya da ulaşım için yardım aldığımız bu asil canlıların yaşama şartlarının düzeltilmesi, belirli aralıklarla veteriner kontrolunden geçmeleri, yıkanmaları, ahırların şartlarının düzeltilmesi, sıcak havalarda kesınlıkle 2-3 turdan fazlasına izin verilmemesi ve yapılan fayton gezilerinin canlıya zul olmaması, sportif aktivite seviyesinden öteye gitmemesi gerekir.

Ümidim elimizi vicdanımıza koymamızdır.

Bugün buse imzanı bekliyor!

buse gur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «iletisim@adalar.bel.tr: Gelin İstanbul iline bağlı olan Adalarda yaşayan atların yaşam şartlarının düzeltelim...». buse ve imza atan diğer 1.001 kişiye katıl.