0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Danıştayın, İlahiyat Bölümü Mezunlarının Öğretmen Atamasındaki Önceliğini Değiştirdi. Danıştay ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü öğretmeni olarak atanması sırasında 2. öncelikli olarak başvurmaları gerektiğine karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı MEB , Talim ve terbiye Kurulunun belirlediği öğretmenliğe esas alanlar kapsamında daha önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği gibi 1’nci öncelik olarak atanan İlahiyat fakültesi mezunlarının önceliği değişti.Çıkan karar sonucu şu şekilde: KPSS puan sonucu 90 olan İlahiyat fakültesi mezunu bir öğretmen adayı varken barajı geçtiği için 55 almış idöp mezunu aday atanacak. Kararın şuanki taslağında bulunan "Ortaokullarda ve liselerde okutulan din, ahlak ve değerler alanındaki dersler" esnek maddesinden dolayı liselerdeki atamalarda da idkabö bölümü öğrencilerine öncelik durumu mevcut ve karar taslağında herhangi bir süre kapsamı bulunmadığı için kararın şuanki hali tüm idkabö mezunları bitene kadar öncelik tanımaya yönelik durumda.

Peki Formasyon eğitimini almış bir ilahiyat fakültesi mezununun , bir dikab ya da idöb mezunundan ne farkı var yetkililerin bunu bizlere açıklamalarını talep ediyoruz. Amacımız herhangi birisine öncelik değil ,eşit haklara sahip olabilmektir.

Bugün Muhtesim imzanı bekliyor!

Muhtesim Aras bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İlahiyat mezunlarının Din Kültürü öğretmenliğine ikinci öncelik atanma kararırın değişmesi». Muhtesim ve imza atan diğer 10.588 kişiye katıl.