Petition Closed

VERSIÓN ESPAÑOLA AQUÍ

النسخة العربية هنا

nemzetközi vizsgálóbizottság felállításáért Ukrajnában

Ukrajna hónapok óta történelmi időket él: emberek milliói küzdenek  a szabadságért és a jogért, hogy országuk sorsának jövőjéről maguk dönthessenek az Euro-Maidan nevű mozgalom oldalán, amelyet arról a kijevi térről neveztek el, amit a tüntetők foglaltak el. Mindaz, ami az utóbbi napokban és 2013. novemberének végén történt Ukrajnában, megdöbbentő.

A halottak, az életre szólóan megcsonkított és traumatizált emberek a rendőri erőszak áldozatai.

Lesz majd Euro-Maidan előtti és utáni Európa.

Mivel elengedhetetlen, hogy ennyi bűntett ne maradhasson büntetlenül, az ukrán nép igazságot kér,. Ahhoz, hogy egy demokratikus, békés és a jövő kihívásainak megfelelő Ukrajna létrejöhessen, elengedhetetlen egy nemzetközi vizsgálóbizottság felállítása.

A kínzások, az önkényes bebörtönzések, a csonkítások amelyeket a tüntetések során elkövettek az emberi jogok súlyos megsértését jelentették európai földön. A történtek, nemzetközi választ kívánnak és nemzetközi hatáskörrel rendelkező bíróság előtti igazságszolgáltatást tesznek szükségessé.

Én, Anna Perehinec, 25 éves ukrán származású francia diák és az Ukrajnai Francia Diákok Egyesületének szóvivője, az ukrán nép elkötelezettje, aki az  Euro-Maidan civil mozgalom kezdete óta akcióban van, arra kérem önöket, hogy támogassák felhívásomat, egy nemzetözi vizsgálóbizottság felállítására, amely, az Ukrajnában a nép ellen ekövetett bűncselekmények kivizsgálását

Mivel, az állami vezetés legfelső szintje, az oligarchák és elsősorban Viktor Yanukovtich elmenekültek Kijevből, ennek a Vizsgálóbizottságnak kellene fényt derítenie az elkövetett atrocitásokra, hogy adott esetben a bűnösöket bíróság elé lehessen állítani.

Az igazságszolgáltatásra Ukrajna jövőjének érdekében van szükség.
Írd alá, írasd alá, vegyél részt !

Éljen a Demokrácia ! Éljen Ukrajna ! Éljen Európa !

Írd alá, írasd alá, vegyél részt !

Today: Anna is counting on you

Anna PEREHINEC needs your help with “Igazságszolgáltatást az ukrán tüntetőknek! #EuroMaidan”. Join Anna and 78,284 supporters today.