Igazságszolgáltatást az ukrán tüntetőknek! #EuroMaidan

Petition Closed

Igazságszolgáltatást az ukrán tüntetőknek! #EuroMaidan

This petition had 77,813 supporters
Anna PEREHINEC started this petition to Catherine Ashton

ENGLISH VERSION HERE

VERSION FRANCAISE ICI

WERSJA POLSKA DOSTEPNA TUTAJ

VERSIONE ITALIANA QUI

ČESKÁ VERZE ZDE

УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ ТУТ

РУССКАЯ ВЕРСИЯ ЗДЕСЬ

LIETUVIŠKA VERSIJA YRA ČIA

DEUTSCH VERSION HIER

VERSIÓN ESPAÑOLA AQUÍ 

النسخة العربية هنا

nemzetközi vizsgálóbizottság felállításáért Ukrajnában

Ukrajna hónapok óta történelmi időket él: emberek milliói küzdenek  a szabadságért és a jogért, hogy országuk sorsának jövőjéről maguk dönthessenek az Euro-Maidan nevű mozgalom oldalán, amelyet arról a kijevi térről neveztek el, amit a tüntetők foglaltak el. Mindaz, ami az utóbbi napokban és 2013. novemberének végén történt Ukrajnában, megdöbbentő.

A halottak, az életre szólóan megcsonkított és traumatizált emberek a rendőri erőszak áldozatai.

Lesz majd Euro-Maidan előtti és utáni Európa.

Mivel elengedhetetlen, hogy ennyi bűntett ne maradhasson büntetlenül, az ukrán nép igazságot kér,. Ahhoz, hogy egy demokratikus, békés és a jövő kihívásainak megfelelő Ukrajna létrejöhessen, elengedhetetlen egy nemzetközi vizsgálóbizottság felállítása.

A kínzások, az önkényes bebörtönzések, a csonkítások amelyeket a tüntetések során elkövettek az emberi jogok súlyos megsértését jelentették európai földön. A történtek, nemzetközi választ kívánnak és nemzetközi hatáskörrel rendelkező bíróság előtti igazságszolgáltatást tesznek szükségessé.

Én, Anna Perehinec, 25 éves ukrán származású francia diák és az Ukrajnai Francia Diákok Egyesületének szóvivője, az ukrán nép elkötelezettje, aki az  Euro-Maidan civil mozgalom kezdete óta akcióban van, arra kérem önöket, hogy támogassák felhívásomat, egy nemzetözi vizsgálóbizottság felállítására, amely, az Ukrajnában a nép ellen ekövetett bűncselekmények kivizsgálását

Mivel, az állami vezetés legfelső szintje, az oligarchák és elsősorban Viktor Yanukovtich elmenekültek Kijevből, ennek a Vizsgálóbizottságnak kellene fényt derítenie az elkövetett atrocitásokra, hogy adott esetben a bűnösöket bíróság elé lehessen állítani.

Az igazságszolgáltatásra Ukrajna jövőjének érdekében van szükség.
Írd alá, írasd alá, vegyél részt !

Éljen a Demokrácia ! Éljen Ukrajna ! Éljen Európa !

Írd alá, írasd alá, vegyél részt !

Petition Closed

This petition had 77,813 supporters

Share this petition