Beykoz 136 hat numaralı otobüs mağduriyeti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İETT' nin Beykoz' da bulunan 136 hat numaralı (Kavacık- Elmalı- Alibahadır güzergahı) otobüsleri gün geçtikçe kötü hale gelmekte insanlarımızı perişan etmektedir. Bu otobüsü kullanan halkımızın çoğu biliyor ki Kavacık - Elmalı Mahallesi arası kestirme yoldan gidildiğinde 15 dakika sürmektedir. Fakat 136 hat numaralı otobüsün son güzergah değişiminden sonra Kavacıktan kalkan bir otobüs Soğuksu Mahallesini dolaştıktan sonra, Beykoz Merkeze uğrayıp daha sonra Ortaçeşme Mahallesine de uğrayıp Elmalı ya ortalama 50-60 dakika bir sürede, Alibahadır' a yaklaşık olarak 90-100 dakikada gitmektedir. Toplam süre İETT nin sitesinde an itibari ile 55 dakika yazmaktadır. Yazılanın aksine 2 katı sürede bu yol gidilmektedir. Bu kadar uzun süre gitmek bir yana dursun her zaman küçük halk otobüsleriyle ulaşım sağlanmakta ve tıklım tıklım olmaktadır. Kimi zaman otobüs tamamen dolu olduğu için insanımız binememektedir. İnsanlar normalde 15 dakika da gidilebilecek yolu yaklaşık 1 saatte ayakta sıkışarak gitmektedir. Hattı kullanan yolcuların çoğu kısa mesafeli güzergahın kullanılmasını isteyecektir. Çünkü hiç bir faydası olmayan uzun güzergahta boş boşuna dolaşılmakta vakit kaybedilmektedir.   Bu konu hakkında Beykoz Belediyesinin o kadar dilekçe yazılmasına rağmen hiç bir yaptırımı yoktur. Ayrıca en büyük merci olan İETT' nin de bu konu hakkında hiç bir yardımı bulunmamaktadır.  İnsanlara yardım etme zihniyetinden uzaklaşılmış tamamen ceplere nasıl daha fazla para doldururuz zihniyetinde toplu taşıma yapılmaktadır.

Mahallelerimizin halkı için bu otobüsler yetersiz kalmaktadır. Yol tamamen işkenceye dönüşmektedir. İETT ve belediye yetkililerinin artık kafadan hesaplama yapmayıp, otobüslerin sabah ve akşam saatlerinde yolcuymuş gibi bu durumu incelemesini istiyoruz. Ayrıca eski,köhne, küçük otobüsler yerine yeni ve büyük otobüslerin kullanılmasını istiyoruz.

Bugün enes imzanı bekliyor!

enes turan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «iett genel müdürlüğü: Beykoz 136 hat numaralı otobüs mağduriyeti». enes ve imza atan diğer 1.513 kişiye katıl.