Kampanya Kapatıldı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ SESİNİ DUYUN!

Bu kampanya 2.327 destekçiye ulaştı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ iÇİN ORTAK FON KURULMASİ

1.)İş sağlığı ve güvenliği ülkemizde ticari rant kapısı olarak görülmeye başlandı OSGB'ler arasındaki kıyasıya fiyat rekabeti hem kendilerine hemde sektöre inanılmaz zarar verdi.Tabi OSGB'lerin çalışılamaz düzeyde bu düşük fiyatları firmalara sunmalarında düşük ücreti kabul eden meslektaşlarımızın payı büyük

2.)İş güvenliği uzmanlarını İşveren ve OSGB arasında sıkışıp kalmış durumda.

3.)İşveren özellikle inşaat sektöründe iş güvenliği uzmanını kendi formeniymiş gibi görüyor ve uzmanı kale almıyor nasıl olsa maaşını ben veriyorum diyor.

4.)Ortak Fon İşveren ile İş Güvenliği Uzmanı İşyeri Hekimi Destek Personeli arasındaki para alışverişini sonlandıracak.Bununla birlikte işverenin iş sağlığı ve güvenliği fatura maliyetlerini düşürecek sistem hizmet almamakta direnen firmalarida otomatik olarak sisteme dahil edeceği için dolayısıyla havuza tüm firmaların katkısı olmuş olacak.OSGB devreden çıktığı için iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin firmalara atamaları bakanlık tarafından yapılacak.

5.)Ortak Fon kurulması beraberinde iş güvenliği uzmanlarının yetkilerinin arttırılmasını sağlayacak yetkileri arttırılmış daha özgür çalışan iş güvenliği uzmanları iş kazalarının azalmasınıda daha kolay şekilde sağlayacaktır.Sistem işlerlik kazandıktan sonra kademe kademe iş kazalarında yüksek oranlı düşüşleri göreceğiz.

6.)Ortak Fon beraberinde sektörel bazlı taban fiyatları getireceğinden uzmanlar isyeri hekimleri destek personelleri alınan sorumluluk karşılığında hak edilen ücretlerde çalışma imkanı bulacaklar.

7.)Çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yeralan binlerce firma hala iş sağlığı ve güvenliği hizmetini almamakta 6331 sayılı iş sağlığı ve Güvenliği kanuna aykırı şekilde hareket etmektedir.Denetleyen veya ceza kesen varmı?Tabi ki yok.Ortak Fon kurulduğunda bu hizmet almamakta direnen firmalarda sisteme otomatik dahil edilmiş olacak.Ortak Fon havuzuna tüm firmalar verdikleri vergi kalemiyle para aktardıklarından iş sağlığı ve güvenliği hizmetini alım maliyetlerini %60 oranında eski sisteme göre düşmüş olacak.

PEKİ NASIL İŞLEYECEK ORTAK FON?

1.)Iş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti adıyla vergi kalemi tesis edilmeli ve firmalardan tehlike sınıflarına ve çalışan sayılarına göre tahsil edilmeli.

2.)CSGB İş Kur'da Iş Güvenliği Uzmanlarının Firmalara atamasını yapacak ekip kurmalı bununla ilgili memuru istihdamı yapılmalıdır.

3.)CSGB hizmet alma yükümlülüğü olan firms sayısı ve lokasyonlarını iş güvenliği uzmanı işyeri hekimi destek personeli sayısı ve lokasyonlarını ekranında görebilmektedir.

4.)Ortak Fon havuzunda her ay firmalardan toplanan para ile iş sağlığı ve güvenligi profesyonellerinin maaşları yatırılmalıdır.

5.)Ayrıca Ortak Fon havuzu tüm firmaların katkısıyla oluşacağı biriken meblağ büyük olacağı için bu fondan iş sağlığı güvenliği tedbirlerini alırken mailiyetlere katlanamayan ve sıkıntı yaşayan firmalara hibe tesvik verilebilir.

6.)Ortak Fon hem işverenler için hemde iş sağlığı ve Güvenliği profesyonelleri için fayda sağlayacaktır.

7.) İş sağlığı ve Güvenliği alanında ortak fon Dünya'da bir ilk olacağı için Gelişmiş ülkeler tarafından da örnek alınacaktır.

Bugün KAYA imzanı bekliyor!

KAYA Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ SESİNİ DUYUN!». KAYA ve imza atan diğer 2.326 kişiye katıl.