Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 1.413 destekçiye ulaştı

Sevgili Herkes,

Bundan tam 10 yıl önce, o dönemde Kadıköy Belediyesi’ne bağlı olan Küçükbakkalköy Roman mahallesinde evler yıkıldı. Haksız bir biçimde yıkılan evlerden biri de, Yüksel Dum ve ailesine aitti. Yüksel Dum, Kadıköy Belediyesi’ne dava açtı. Bu arada dava sonuçlanıncaya kadar da, evinin enkazına bir baraka kurdu ve gelini, torunları dahil 18 kişilik ailesini bu barakaya yerleştirdi. Dava sürerken Kadıköy Belediyesi Dum ailesinin yerini ihaleyle bir başkasına sattı. Bu ihaleye hukuki yoldan itiraz edildi. İtiraz sonucu Danıştay, Dum ailesi lehine bir kaç kez aynı kararı verdi. Ama Kadıköy Belediyesi, Danıştay kararını tanımadı; ihaleyi iptal etmedi. Ve Dum ailesine, kendi evlerine sahip çıkmaları imkanını tanımadı. Dum ailesi, 17 Ekim 2016 tarihinde Kadıköy Belediyesi’ne mahkeme kararına uyması için bir dilekçe yazdı. Bu dilekçenin cevabı beklenirken, ihaleyi alan S.S Ataşehir Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi 1 Şubat’ta, Dum ailesine bir tebligat gönderdi. “Hukukçu”ların üye olduğu bu kooperatif  Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden aldığı raporla 22 Aralık’tan geçerli olmak üzere, 60 gün içerisinde Dum ailesinden yaşadıkları barakayı “riskli” olduğu gerekçesiyle tahliye etmesini istedi.  Yaklaşık Şubat ortasına kadar olan bu süre zarfında artık 30 günden daha az zaman var!

Kooperatif, 18 kişilik aileye diyor ki: “Git sokakta yaşa”!!!

Bizler, sadece ve sadece, Kadıköy Belediyesi’nden Dum ailesi lehine verilen mahkeme kararına uymasını ve hukuksuz bir şekilde Dum ailesinin yerine el koyan Ataşehir Hukukçular Kooperatifi’nin ihalesini iptal etmesini istiyoruz. Buradan Danıştay’a da sesleniyoruz: Kararınız uygulanmıyor, hiçe sayılıyor! Şimdi ne yapacaksınız?

On yıldır bu hukuksuzluğun durdurulması için çalmadığımız kapı kalmadı. Bu süre içerisinde barakada çok zor koşullarda yaşamını sürdüren, çiçekçilik yaparak ailesine bakan baba Yüksel Dum, ardından eşi Nigar Dum hayatını kaybetti.

Çocuklar babaları ve annelerinin bıraktığı mücadeleyi sürdürüyor. Serhat, Ferdi, Başak ve Neşe okuyorlar. Asmin henüz 5 yaşında. Evleri yıkıldığından bu yana, 10 yıldır her türlü temel ihtiyaçtan yoksun koşullarda ve sürekli kooperatifin “çıkın” tehdidi altında yaşıyorlar.

Rant amaçlı bu hukuksuzluğa “dur” demek için herkesi Dum ailesi ile dayanışmaya çağrıyoruz !

Bugüne kadar yüzlerce kez belediyeye gittik: politikacıların, bakanların kapısını çaldık.

Şimdi de sizlerin kapısındayız.

Gelin, hep beraber Ataşehir Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi tarafından yapılan tebligatta barakalarından çıkmaları için Dum ailesine tanınan 30 günlük süre içinde 100 bin imza toplayalım ve Kadıköy Belediyesi’den mahkeme kararına uyarak ihaleyi iptal etmesini talep edelim. Bu çocuklar artık insanca yaşayabilecekleri bir eve kavuşsunlar! Haydi hukuksuzluğa “Hayır” de!

Bu çocukları sokağa atmak için 10 yıldır uğraşan Ataşehir Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi, Dum ailesinin üzerinden elini çeksin!

ENGLİSH

Dear all,

Ten years ago houses in the Küçükbakkalköy Roma neighborhood of Istanbul were demolished unlawfully. One of these homes, which was then within the boundaries of the Kadıköy Municipality, belonged to Yüksel Dum and his family. Yüksel Dum brought legal action against the Kadıköy Municipality. While waiting for the court ruling, he built a shack over the ruins of their home for his family of 18 including his daughter in law and grandchildren. Kadıköy Municipality, without waiting for the court ruling sold the place by tender – a move which was challenged by the Dum family by bringing a legal action at the Council of State for the cancellation of the tender. Despite several court rulings in favour of the Dum family, the Municipality refused to abide by these rulings, did not cancel the tender and denied the Dum family a new chance to regain their own land. The family submitted a petition to the Kadıköy Municipality demanding compliance with the court ruling and before they received a response the S.S. Ataşehir Hukukçular Housing Development Cooperative Society, which was the winner of the tender, served the family a legal notification. This notification ordered them to vacate the shack they lived in within 60 days from 22nd December on grounds that the building “posed a risk to human life” (Atasehir Mnnicipality gave this report).  There is only time left until around mid-February.

The Cooperative Society in question is now ordering the 18-member family to go and live on the streets! We have now less than 30 days to stop this injustice!

We hereby demand the Kadıköy Municipality to abide by the law and cancel the tender opened by the Ataşehir Hukukçular Housing Cooperative Society who unlawfully seized the land owned by the Dum family. We also demand an answer from the Council of State: Your court ruling is simply and blatantly disregarded. Don’t you think of taking a step against this lawlessness?

For the past 10 years, we approached all relevant authorities for their intervention in this unlawful and unjust practice. In the meantime the father, Yüksel Dum, who under most unfavourable conditions struggled to earn a life for his family by selling flowers in the streets, passed away, and his wife Nigar Dum followed him soon after.

Now the children carry on their parent’s fight for their legitimate case. Serhat, Ferdi, Başak and Neşe are school children. Asmin is only 5. They are deprived of even the most essential needs and live under the threat of being kicked out of their own property. We call everybody to display solidarity with the Dum family to stop this injustice.

So far, we visited the Municipality hundreds of times, went to the offices of politicians and ministries.

Now we are at your door step.

Let’s collect 100 thousand signatures within these 30 days – the time span given to the Dum family to vacate the place as written in the notification served to them by the S.S. Ataşehir Hukukçular Housing Development Cooperative Society, let’s ask the Kadıköy Municipality abide by the ruling of the Council of State and cancel the tender opened by the subject Cooperative Society. Let these children live from now on under humane conditions. Let’s say NO to lawlessness. Let’s stop S.S. Ataşehir Hukukçular Housing Development Cooperative Society from violating Dum family’s rights now!

Bugün Hacer imzanı bekliyor!

Hacer Foggo bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hukuk mücadelesini kazandıkları halde çocukları sokağa atacaklar son 20 gün! Bunu önle!». Hacer ve imza atan diğer 1.412 kişiye katıl.