Zaustavite prodaju HRVATSKE Rusima

Petition Closed

Zaustavite prodaju HRVATSKE Rusima

This petition had 2 supporters

Ante Brzica started this petition to Hrvatska and

Peticija za smjenu ministra Orsata Miljenića i promjenu zakona po kojem se omogućuje Rusima pravo na vlasništvo zemlje u Hrvatskoj.

Ne dozvolimo prodaju HRVATSKE zemlje Rusima. Gospodin Orsat Miljenić je donio zakon po kojem se Rusima omogućuje kupnja nekretnina u Hrvatskoj ali i VLASNIŠTVO nad tom istom zemljom. Po ruskom zakonu Hrvati naravno imaju pravo na nekretninu u Rusiji ali nemaju pravo na vlasništvo nad zemljom.

Ovaj potez gospodina Miljenića u političkoj i ekonomskoj situaciji u kakvoj je Hrvatska danas je ne samo nerazuman nego itekako opasan.

Gospodin Miljenić na mala vrata omogućuje ulazak kriminala i krupnog kapitala stečenog kriminalom.

Sprega ruskih oligarha, kriminala i ruske vlasti je dobro poznata i dokumentirana i ministar to vrlo dobro zna.

U političkom momentu kad je Rusija upravo izvršila agresiju na Ukrajinu, okupirala Krim i podržava ruske separatiste ova odluka nije razumna ni sa strane EU koja upravo uvodi sankcije prema Rusiji.

Sa tradicionalno dobrim odnosima sa Srbijom i Republikom Srpskom koja svakako ne priznaje susjednu Bosnu i Hercegovinu gospodin Miljenić otvara vrata pojačanom ruskom utjecaju i opet mogućem ‘Događanju Naroda’ u budućnosti.

Dovoljno je pogledati što je takav zakon učinio u susjednoj Crnoj Gori čija je obala od dolaska ruskog kapitala potpuno devastirana i uništena.

Engleska danas ne može zaustaviti ruski utjecaj i David Cameron mora odgovarati zašto se izvozi oružje u Rusiju unatoč sankcijama i tko sve daje mito i donacije njegovoj stranci. Tko je dao donaciju ministru Miljeniću?

Ova odluka Orsata Miljanića nikako nije u interesu Hrvatske jer ekonomski neće donijeti mnogo ali će politički i ekonomski oslabiti i onako slabu Hrvatsku i može imati itekako teške posljedice za našu zemlju.

Gospodin Miljanić MORA podnijeti ostavku a treba i istražiti za koga i zbog kojih motiva je donio odluku o rasprodaji Hrvatske?

 

HRVATSKA nije njegova djedovina i on mora zbog ovoga odgovarati. 

Petition Closed

This petition had 2 supporters