Hileli Belarus Başkanlık Seçimi Sonuçlarını Tanımayın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.000.

По-русски    English German

Belaruslular yardımınızı istiyor. Artık hikayemiz korku değil, umut taşıyor.

Belarus'ta 9 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Resmi ön sonuçlara göre Lukashenko oyların%80'inden fazlasını aldı, ancak bağımsız anketler ve tüm uluslararası sandık merkezlerine göre, muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya'nın %80'lik sonuçla kazandı.

Hileli sonuçlara tepki olarak, ülke çapında yüz binlerce Belaruslu sokaklara çıktı. Polisle çıkan çatışmalarda 3000'den fazla kişi gözaltına alındı, bir kişinin öldüğü bildirildi.

Biz sadece oylarımızın adil sayılmasını istedik, bunun yerine plastik mermiler ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla karşılandık. Lukashenko İnternet erişimini engelledi ve Belarusluların eylemleri koordine etmesini ve akrabalarıyla iletişim kurmasını zorlaştırdı. Güvende olup olmadıklarını bilmiyoruz.

Belarus'ta bu imza kampanyasını paylaştığınız için bile gözaltına alınabilirsiniz. Açıkça konuşmak gerekirse kimse güvende değil. Nerede yaşarsanız yaşayın, mevcut rejim sizin için de güvenli değil. Diğer ülkelerle işbirliği yapmayan, uygun izinleri olmayan nükleer santraller inşa eden, uluslararası suçluları gizleyen ve diğer demokratik olmayan ülkelerle yapılan tartışmalı anlaşmalar için tampon görevi gören bir ülke, sizin için de güvenli değil.

Şu anki başkan 26 yıldır iktidarda. Aynı kişinin elinde demokratik bir şekilde bu kadar çok güç kalamaz. Bu güç, korku, yolsuzluk ve aralıksız KGB gözaltılarına dayalı bir güçtür. Sadece Mayıs ayından bu yana, aralarında insan hakları savunucuları ve gazeteciler ile yoldan geçenlerin de bulunduğu birkaç yüz kişi, ülke çapında özgür ve adil seçimler çağrısında bulunan barışçıl toplantılarda tutuklandı.

Belarus yetkililerine ciddi uluslararası baskı uygulamak için Avrupalı ​​ve diğer hükümetlerin yardımına gerçekten ihtiyacımız var.

Taleplerimiz.

• Hükümetlerin hileli seçim sonuçlarını resmi olarak KABUL ETMEMESİ.
  • Lukashenko'dan tutuklu bulunan tüm 3000 Belaruslunun ve siyasi tutukluların (cumhurbaşkanlığı adayları ve aileleri dahil) serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Şimdi yüzbinlerce Belaruslu değişim için sesini yükseltmekten hiç korkmuyor, gazeteciler, TV sunucuları ve diğer halklar sokaklarda tüm ülkede protesto ediyorlar.

Lütfen imzalayın ve paylaşın. Teşekkür ederim.