Hayvanlara işkenceye hapis cezası getirilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Türkiye'de hayvan hakları 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu ile koruma altına alınmıştır. 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanununun 4. maddesinde bütün hayvanların yaşama hakkına sahip olduğu belirtilmiş ve 8. maddesinde hayvan türlerine karşı soykırım yasağı konulmuştur. Ancak bu yükümlülüklere uymamak 5199 sayılı Kanunda suç yerine kabahat kapsamında değerlendirilmiş, pek de caydırıcı nitelikte olmayan idari para cezaları ile yaptırıma bağlanmıştır.

Hayvanlar bir eşya ya da mal değil, hak sahibi olan canlılardır. Tıpkı bizler gibi birçok duyguyu yaşarlar ve hissederler. Hayvanları eşya olarak gören, alınıp satılan ya da istediği zaman istediği yere atabileceğini düşünen zihniyetin değişmesi ve hayvanların da yaşama hakkı olduğunun kabul edilip, hayvanların yaşamını sürdürmesi için gerekenlerin yapılması en önemli görevlerden biridir.

Ne yazık ki ülkemizde, başta sevgiyi ve birçok duyguyu yaşayan ve hisseden bu güzel canlar insanlık dışı pek çok zulme; cinsel, fiziksel ve psikolojik saldırılara maruz bırakılıyorlar. Tüm bunlara sebep olanlar ise ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bu zulümlerin biraz da olsa önüne geçmek için hayvanlara yapılan işkencelere caydırıcı cezalar getirilmesi gerekiyor. Bunun için ise öncelikle Hayvan Hakları Kanunun kabahat kapsamında değil, suç kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor.

Gelin hep birlikte bunun için mücadele edelim ve kendilerini savunamayan bu masum canların savunucuları olalım. Hayvanlara işkence ve kötü muamele yapanlara hapis cezası getirilmesi için sesimizi yetkili makamlara duyuralım.

Bugün Cigdem imzanı bekliyor!

Cigdem Yirtici bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanlara işkenceye hapis cezası getirilsin.». Cigdem ve imza atan diğer 1.292 kişiye katıl.